Drama

Htio skočiti sa zgrade jer mu ljubavnica neće oprostiti

Mostar
Foto: VL FOTO
1/3
28.06.2013.
u 13:05

Samo zahvaljujući jednom vatrogascu i nekolicini policajaca spašen život građevinskog radnika Spasoju Duranića (55) koji se planirao ubiti skokom sa zgrade

Dvosatna drama odvijala se jučer iza podne u devastiranoj zgradi kod Španjolskog trga u Mostaru. Nakon što je od novinara tražio da se ‘objavi njegova muka’, Spasoje Duranić (55) iz Banje Luke, inače građevinski radnik nastanjen u mostarskom naselju Rodoč, popeo se na peti kat i prijetio da će skočiti u smrt. Do toga nije došlo samo zahvaljujući upornosti jednog vatrogasca i nekolicine policajaca. Svjedočili smo tome da su dali sve od sebe da od samoubilačkog čina odvrate očajnog čovjeka koji je bio i pod utjecajem alkohola. Ostale kao da nije zanimala sudbina ovog čovjeka, oca troje djece, koji s majkom žive u Kragujevcu, jer se nitko od socijalnih radnika ili psihologa ‘nije sjetio’ pomoći.

- Dajte mi mobitel da zovnem sinove da dođu po mene i pokopaju me - zahtijevao je Spasoje koji je visio na željeznoj armaturi. Prethodno je skinuo sat, a novčanik i mobitel bacio sa zgrade.

- Išao sam u novine i htio im ispričati sve, ali su rekli da to nije za novine pa sam im odgovorio da će ‘ubrzo imati o čemu pisati’. Mislio sam otići u Rodoč i raznijeti se eksplozivom pa onda odlučio skočiti...- progovorio je suznih očiju, nakon dugog nagovaranja spasilaca da im ispriča svoj motiv.

- Molio sam je da mi oprosti, ali neće. Zbog mene je ostala doživotni invalid. To mi je dušu razdiralo, Tražio sam pomoć svećenika i liječnika, ali su se i oni oglušili- tresući se i tražeći cigaretu nastavio je Spasoje, što je bio prvi dobar znak. Ispostavilo se da je ranije, nakon što ju je navodno zatekao s drugim u krevetu, amortizerom vozila udario i teško prelomio nogu svoje ljubavnice s kojom je, nakon razvoda, živio pet godina u Mostaru.

- Izradio sam joj stan i sve učinio da nam bude dobro, a ona me varala, tugovao je Spasoje i najposlije popustio molitvama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?