NOVI VIJEĆNICI

HSP BiH izgubio mjesto u Gradskom vijeću Mostara

mostar
Zoran Grizelj
11.01.2011.
u 08:09

Živko Budimir je iz Gradskog vijeća Mostara otišao u Skupštinu HNŽ-a, a zamijenio ga je Marko Marušić, koji je iz HSP-a BiH prešao u HSP Herceg - Bosne

Sjednica Gradskoga vijeća Mostara trebala bi se održati idućega tjedna, a u vijećničke klupe će sjesti i dva nova vijećnika. Naime, nakon općih izbora u listopadu, dvojica dosadašnjih gradskih vijećnika su izabrana na dužnosti na višim razinama vlasti. Živko Budimir, dojučerašnji vijećnik HSP-a BiH, “preselio” je u zastupničke klupe Skupštine HN županije, dok je vijećnik HDZ-a BiH Davor Pehar postao novi član federalnog Parlamenta. Kako nam je rekao dopredsjednik Gradskog vijeća Mostara Danijel Vidović, dosadašnjeg vijećnika Budimira će zamijeniti Marko Marušić.

Jurišić gubi jedno mjesto

Iako je Marušić idući na listi za Gradsko vijeće Mostara ispred HSP-a BiH, on više nije član ove stranke, tako da se može reći da Jurišićeva stranka gubi mjesto u ovom zakonodavnom tijelu. Marušić je prešao u HSP Herceg Bosne, tako da ova stranka dobiva vijećnika u mostarskome Gradskom vijeću. Umjesto Pehara, novi gradski vijećnik je Oliver Soldo, koji je, kao i njegov prethodnik, iz HDZ-a BiH. Nakon što se i službeno imenuju novi vijećnici, mostarsko bi Gradsko vijeće već idući tjedan trebalo raspravljati o nacrtu proračuna za ovu godinu. - Dobili smo nacrt proračuna za ovu godinu i on je u iznosu od 75,677,824 marke. Nakon toga ide amandmanska faza. Očekujemo da će se, kao i ranijih godina, vijećnici u velikom broju javljati s svojim amandmanima, ali i da će gradski proračun u konačnici biti smanjen - rekao nam je Vidović.

Deficit 6 milijuna KM

U ovom nacrtu proračuna predlažu se i sredstva za grantove, ali je i nezaobilazan podatak da je Mostar prošlu godinu završio u proračunskom deficitu od šest milijuna maraka. Sigurno je također da iznos proračuna Mostara neće biti u obliku u kakvom je predviđen te da će doći do smanjenje sredstava. Skoro su svi složni u ocjeni da je ovaj iznos preuveličan te da nije realan, kao ni provediv u stvarnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?