Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

HSP BiH bez zastupnika u Posavini, trojica prešli u HSP HB

Pristupili stranci koja je u bloku stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora BiH zbog stranačkog programa
02. kolovoza 2011. u 11:05 5 komentara 91 prikaza
hsp
Foto: VL FOTO

Hrvatsku stranku prava BiH koja je na vlasti u platformaškoj Vladi u Sarajevu napustilo je nekoliko uglednih članova u Posavini te su pristupili HSP-u Herceg Bosne.

Pravaška politika

“Prepoznajući politiku Hrvatske stranke prava Herceg Bosne, kao stranke koja svojim političkim djelovanjem, a i djelovanjem u okviru Hrvatskog narodnog sabora BiH, slijedi i provodi vjerodostojnu pravašku politiku u zaštiti interesa hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, jučer su HSP-u Herceg Bosne pristupili Ilija Blažević, dosadašnji član Glavnog stana HSP-a BiH, Jozo Blažević, zastupnik u Skupštini Posavske županije, dosadašnji zastupnik HSP-a BiH, i Slavko Suhalj, vijećnik u Općinskom vijeću Odžaka”, priopćeno je iz HSP-a Herceg Bosne. 
Zastupnik Blažević i vijećnik Suhalj će u Skupštini Posavske županije i u Općinskom vijeću Odžak nastaviti svoj mandat kao neovisni zastupnik i vijećnik, a njihovo političko djelovanje od danas je kroz djelovanje HSP-a Herceg Bosne.

Ovo pristupanje Predsjedništvo HSP-a Herceg Bosne je ocijenilo vrlo značajnim i za stranku i za Posavinu, a rezultat je to dosljedne pravaške politike koju provode pravaši Herceg Bosne.

“Predsjedništvo HSP-a Herceg Bosne je donijelo i odluku kojom se Iliju Blaževića imenuje vršiteljem dužnosti predsjednika Županijskog vijeća HSP-a Herceg Bosne za Posavsku županiju”, dodaje se u priopćenju HSP-a Herceg Bosne.

Bez zastupnika

Valja reći da Hrvatska stranka BiH praktično više nije parlamentarna stranka u Skupštini Posavske županije gdje je imala jednoga zastupnika. Ova stranka sada ukupno u županijskim skupštinama ima tek sedmero zastupnika, jednoga u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, dvojicu u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije i zahvaljujući prijeizbornoj koaliciji s HDZ-om 1990. jednoga zastupnika u Zastupničkom domu, odnosno jednoga u Domu naroda državnog Parlamenta.

  • park:

    Ova trojica su i do sada bili trojanski konj u HSP_u , da su bar izabrali kaku stranku !?

  • kralj73:

    park, moras znati jedno, ova trojica slijede pravasku politiku a ona nije politika kakvu vodi jurisic koji bi sve dao da bude u vlasti, takođe znaju kakvim se ucjenama koristio jurisic prilikom izbornog sabora ove stranke kada je taj isti ... prikaži još!i jurisic ucjenjivao pravase posavine da ce preko djapica u hr ostati bez invalidkih mirovina i sl, toliko o jurisicu a presli su u stranku koja im je srodna, dakle nisu otisli ni u jedan hdz, ne razumijem kakav ti je to komentar, kakva ti je to hsp bih stranka, tj. njeno vodstvo pa da su trebali ostati??

  • BbadboyM:

    Mogli su i prije, al i ovako je bolje!