Mrkonjić Grad

Hrvatski zastupnik Ivan Drmić uhićen pa pušten u BiH

Ivan Drmić
06.11.2012.
u 17:00

Provjerom je utvrđeno da je automobil ukraden i da se nalazi u bazi vozila za kojim traga Interpol

Zastupnik HDSSB-a u Hrvatskom saboru Ivan Drmić priveden je u noći na utorak u Mrkonjić Gradu u BiH nakon što je policijskom provjerom ustanovljeno da je bio u posjedu ukradenog automobila, saznaje Hina u utorak iz MUP-a Republike Srpske a vijest je potvrdilo i hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja kazala je za Hinu da je prometna policija u Mrkonjić Gradu u utorak oko 23 sata pri obavljanju redovite kontrole prometa zaustavila automobil Audi A6 hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao \"I. D. rođen u Đakovu 1972. godine\".

Prema njezinim riječima, provjerom je utvrđeno da je automobil ukraden i da se nalazi u bazi vozila za kojim traga Interpol. \"I. D. je imao diplomatsku putovnicu Republike Hrvatske a policija je kontaktirala dežurnog tužitelja koji je naložio da ga se uhiti\", dodala je.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova na upit Hine objavilo je da je konzulat RH u Banjoj Luci obaviješten o privođenju Ivana Drmića te da su sukladno pravilima Bečke konvencije konzularni djelatnici razgovarali s njime. \"Gospodin Drmić kazao je djelatnicima konzulata da je u privatnom posjetu BiH na putu prema Mostaru, te nije zatražio konzularnu pomoć\", prema MVEP-u. Ivan Drmić je, kako saznaje Hina, noć proveo u pritvoru nakon čega je pušten, a automobil je zadržan.

Ključne riječi

Komentara 1

DZ
dzalic
07:29 07.11.2012.

saborski zastupnik u ukradenom automobilu? I nikom nista nikakva se prasina ne diže sve normalno- naravno samo u nasoj zemlji.Govorili vam to u kakvoj zemlji živimo ! U svakoj drugoj normalnoj zemlji bi se malo veca prasina digla kada bi se saznalo da parlamentarac vozi automobil koji je na interpolovoj potjernici i vjerojatno bi se njegov parlamentarni život zavrsio

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?