I PONOVO

Hrvatski povratnici u Bugojnu na meti pljačkaša i razbojnika

bugojno (1)
AFP
03.01.2011.
u 08:47

Niti jedne od nabrojanih pljački nema u službenim izvješćima MUP-a SBŽ-a, iako su svi slučajevi uredno i odmah prijavljeni policiji

Uoči i tijekom proteklih blagdana u hrvatskim povratničkim naseljima u Bugojnu zabilježeno je više provalnih krađa. I baš kad su općinske vlasti Bugojna, prvi put nakon rata, odlučile izdvojiti sredstva za ukrašavanje užeg središta Bugojna, a hrvatski povratnici u ovaj srednjobosanski grad se ponadali da će prvi put nakon povratka na svoje imati mirne blagdane, slavlje su im pokvarili lopovi.

Pljačke su krenule prije desetak dana pokušajem krađe osobnog automobila marke passat. Pet povratničkih obitelji u Kandiji te po jedna u Vučipolju i gradskom naselju Gorica nakon toga je otkrilo kako im je pokradeno meso iz sušnica te su blagdane dočekali s puno skromnijom trpezom. Pljačke su se nastavile u selu Lug gdje je u jednog od kuća hrvatskih povratnika pokraden novac i nakit, a pljačkaši su se prije nekoliko dana ponovno vratili u najveće hrvatsko povratničko naselje Kandiju te temeljito opljačkali još dvije kuće.

Hrvatski povratnici u Bugojno kažu da su posebno ogorčeni što su se pljačke dogodile u blagdansko vrijeme te osim koristoljublja šalju i puno težu poruku. Zanimljivo da niti jedne od najbrojanih pljački nema u službenim izvješćima MUP-a Srednjobosanske županije, iako su svi slučajevi uredno prijavljeni policiji, a policijski djelatnici odmah obavili očevide...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?