Upozorenje

Hrvati u Bugojnu izvrgnuti napadima kao u vrijeme Mlaće

Greta Kuna
15.12.2012.
u 11:53

Smeta im obilježavanje dana Herceg Bosne, HVO-a i sve hrvatsko

Nakon izbora za predsjednicu Općinskog vijeća, Greta Kuna našla se na udaru bošnjačkih političara okupljenih oko “Liste za Bugojno” koji su svojim obraćanjem podsjetili na ratne trube Dževada Mlaće. 
- Stranački se dresovi u Bugojnu mijenjaju, ali netrpeljivost prema Hrvatima ostaje ista, istaknuli su u HDZ-u Bugojna. Predsjednik tzv. “Neovisne liste” Ilhan Bušatlić oštro je osudio istupe i politiku Grete Kune protiveći se uz ostalo sudjelovanju u obilježavanju Dana Herceg Bosne, HVO-a i sve vezano uz spomen hrvatski. „Politika koju u Bugojnu provode ljudi koji sebe nazivaju predstavnicima svih građana Bugojna, najnoviji je dokaz da u ovome gradu kod dijela bošnjačkih političara još uvijek živi mržnja prema svemu što je hrvatsko, odnosno prema svakome tko se zauzima za prava Hrvata u Bugojnu. Ta se mržnja pomno skriva iza lažne multietničnosti, ali ima trenutaka kada se ona jednostavno sakriti ni potisnuti ne da, naveli su u HDZ-u. Uz ostale, visoki dužnosnik “Neovisne liste” je i Besim Cetin, zamjenik zapovjednika zloglasnog logora „Stadion“ iz kojeg je likvidirano 20 uglednih Hrvata Bugojna, a 550 je preživjelo torture normalnom ljudskom umu nezamislive, zaključili su predstavnici Tužiteljstva BiH koji su radili na procesuiranju odgovornih za zločine nad hrvatskim zatočenicima logora „Stadion“. Iz HDZ-a Bugojna su poručili da će Hrvati i dalje obilježavati Herceg Bosnu, HVO i biti ponovno svoji na svome.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?