JOSIP KVASINA

Hrvati traže hitno donošenje proračuna SBŽ-a

skupstina
VL FOTO
23.04.2011.
u 09:34

Josip Kvasina, predsjednik Kluba Hrvata u Skupštini SBŽ-a, traži da se hitno izabere legalno vodstvo Skupštine i usvoji proračun

Predsjednik Kluba Hrvata u Skupštini Srednjobosanske županije Josip Kvasina, zajedno s ostalim članovima ovoga kluba zatražio je od vodstva županijske Skupštine da se u što kraćem roku održi izvanredna sjednica na kojoj bi bio donesen županijski proračun. Iako je kraj travnja, a odluka o privremenom financiranju je istekla, nove vlasti u ovoj županiji koje predvode platformaši još uvijek nisu postigli dogovor oko županijskog proračuna i na taj način su doveli u opasnost sve građane ove županije koji će do daljnjega biti bez plaća. - Na temelju članaka 7. i 54. Poslovnika Sabora, obraćamo Vam se sa zahtjevom za sazivanje nastavka konstituirajuće sjednice sabora s točkama: izbor rukovodstva Sabora, izbor radnih tijela Sabora, što smatramo da je neophodno, kako bi se rad Sabora vratio u zakonske i ustavne okvire. Predlažemo i sazivanje 1. izvanredne sjednice Sabora sa sljedećim točkama dnevnog reda: proračun SBŽ-a za 2011. godinu, Zakon o izvršenju proračuna SBŽ-a za 2011., financijski plan Zavoda za zdravstveno osiguranje za 2011.

Mi, potpisnici ovog zahtjeva smatramo da je nedopustivo daljnje odlaganje donošenja proračuna od stranaka potpisnica platforme. Nedopustivo je da korisnici proračuna budu žrtve ambicije gore navedenih stranaka platforme, kako bi napravili vlast bez volje legalnih zastupnika hrvatskog naroda. Kao odgovorni zastupnici, smatramo da je ovo ponašanje nedopustivo i neodgovorno, te smatramo da je potrebno žurno sazvati sjednicu Sabora SBŽ-a - navodi Kvasina u ovom zahtjevu, a koji potpisuje i deset preostalih članova Kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini SBŽ-a. Inače, izborna volja Hrvata u ovoj županiji je grubo prekršena onda kada su SDA i SDP odlučili formirati vlast bez stranaka koje su dobile većinsku potporu Hrvata središnje Bosne, te da Hrvate predstavljaju ljudi koji za taj posao nemaju legitimitet.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?