Vitez

Hrana i odjeća članovima Udruge branitelja SBŽ-a

Pomoć
01.02.2013.
u 10:03

U najtežoj materijalnoj situaciji su članovi Udruge branitelja i invalida liječenih od PTSP-a, kada je riječ o stradalničkim udrugama

Kada su u pitanju stradalničke udruge proistekle iz Domovinskoga rata s područja SBŽ-a, u najtežoj materijalnoj situaciji svakako su članovi Udruge branitelja i invalida liječenih od PTSP-a. U SBŽ-u, u sedam općinskih organizacija ukupno ih je 183, a većina njih i njihovih obitelji zbog minimalnih primanja od Federalnog ministarstva branitelja ni izbliza ne mogu zadovoljiti osnovne egzistencijalne potrebe njih i njihovih obitelji. Zbog toga se, kako nam je kazao predsjednik županijske Udruge Dragan Mišković većina njih nalazi u vrlo teškoj situaciji i ovisni su o pomoći Udruge, a preko humanitarnih organizacija, tvrtki i pojedinaca podijeljena je skromna pomoć u prehrambenim artiklima, te u odjeći i obući (uglavnom za djecu) za 50 članova ove udruge. Spiskove najugroženijih i najpotrebitijih svojih članova, napravila su čelništva općinskih udruga, a pomoć je darovao Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, koji vodi vlč. Mirko Šimić, a predstavnicima općinskih udruga pomoć je predao Dragan Mišković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?