ususret izborima

HDSSB kod Glavaša u zatvoru u Mostaru slaže izbornu listu

'08.10.2010., Osijek - Na 4. opcem saboru HDSSB-a za predsjednika ponovo je izabran Vladimir Sisljagic. Vladimir Sisljagic. Photo:Krunoslav Petric/PIXSELL'
'Krunoslav Petric/PIXSELL'
30.10.2011.
u 10:00

Postoji mogućnost da se na listi nađe i Glavašev 21-godišnji sin FIlip, iako to u HDSSB-u demantiraju. Eventualnim ulaskom u Sabor on bi postao najmlađim zastupnikom.

Novu sjednicu Predsjedništvo HDSSB-a održat će danas, iza zidina mostarskog zatvora i na papir, kako neslužbeno doznajemo, staviti 25 imena za listu IV. izborne jedinice, a onda popis “kresati” do 14 potrebnih. Pravu listu, kaže naš izvor, složit će tek dva dana prije krajnjeg roka predaje.

Predavanje mandata drugome

“Kresanje” imena, već sad je očito, bit će i te kako težak posao jer je onih koji bi željeli ući u Sabor popriličan broj. Lako je moguće da Branimir Glavaš bude samo nositelj liste jer svakako zbog izdržavanja zatvorske kazne ne može ući u idući saziv Sabora, a da prvi kandidat bude šef HDSSB-a dr. Vladimir Šišljagić, koji također zbog nespojivosti funkcije osječko-baranjskog župana i zastupnika ne može u sabornicu.

Iza njega bi vjerojatno na listi bio Dinko Burić, a potom Ivan Drmić te Krešimir Bubalo, gradonačelnik Osijeka, koji bi eventualno osvojeni mandat predao drugom. Tako se, poštovanjem stavljanja prvih ljudi stranke u sam vrh, otvara mjesto za Zorana Vinkovića, koji je iz SDP-a prešao u HDSSB, ali i za Gordana Matkovića, koji je izlaskom iz HSP-a cijelu svoju nezavisnu “novu osječku priču” upisao u HDSSB, budući da je plan osvojiti najmanje četiri mandata.

Budući da zakon ne zabranjuje kandidiranje nekoga iz, primjerice, IV. u V. izbornu jedinicu, lako je moguće da se poželjna imena “pretoče” u drugu jedinicu i ondje pokuša ostvariti dobar rezultat, a na listi – premda to demantiraju – nađe mjesto i za 21-godišnjeg Filipa Glavaša koji bi eventualnim ulaskom u Sabor postao najmlađim zastupnikom.

Time bi i Slavonija ponovno dala najmlađeg zastupnika. Podsjećamo, 2000. je baš iz IV. izborne jedinice kao članica SDP-a ušla tada 25-godišnja Sanja Kapetanović, koja danas radi u stranci u Zagrebu.

Problem etika i dokumenti
S druge strane, još je upitna i priča s Glavaševim imenom, manje zbog moguće intervencije etičkog povjerenstva, a više zbog činjenica da je prošlo 70 dana otkako je zatražio putovnicu, a željeni dokument još nije dobio. Naime, da bi mogao bit nositelj liste, Glavaš mora imati neki službeni dokument Republike Hrvatske. Putovnica mu je istekla, a osobna iskaznica, kako navodi, negdje nestala.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

WW
WIR WERDEN SIEGEN
07:29 01.11.2011.

Gospodine generale svi znamo tko stoji iza toga da se vi nalazite danas u zatvoru.Izdržite i ne posustajte zbog svih nas koji vas obožavamo i koji čekamo da se konačno naši generali i branitelji obračunaju sa izdajnicima i zbace ih sa močnih političkih funkcija.DEMONkratija i jeste uzrok najvećih problema u Hrvatskoj. Istinski Hrvati su uz Glavaša.Glas Kukuriku je glas Srbiji...Ne zaboravite

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?