Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Hadžić: Do 2014. će biti izgrađeno 130 KM autoceste u BiH

Potrebno ubrzati dinamiku gradnje, američke kompanije zainteresirane za učešće u izgradnji koridora
11. svibnja 2012. u 14:17 0 komentara 4 prikaza
Patrick Moon

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić razgovarao je danas sa ambasadorom SAD-a u BiH Patrickom Moonom o trenutnim aktivnostima izgradnje autoceste na koridoru 5-C, projektu digitalizacije, Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) te javnom radio-televizijskom sistemu u BiH. Ministar Hadžić je informirao ambasadora Moona o aktivnostima izgradnje autoceste na koridoru 5-C istaknuvši da će Bosna i Hercegovina do kraja 2014. izgraditi oko 130 km autoceste, saopćila je danas Služba za informiranje Vijeća ministara BiH.
Hadžić je kazao da su svi u BiH svjesni razvojnog značaja ovog infrastrukturnog projekta i naglasio da treba razmišljati i o drugim modalitetima gradnje, poput privatno-javnog partnerstva, da bi se dinamika gradnje ubrzala.
Ambasador Moon je izrazio zadovoljstvo što se ubrzala dinamika radova na koridoru 5-C, jer se radi o projektu od velikog značaja za budućnost BiH naglasivši da postoji i interes američkih kompanija za učešće u izgradnji koridora.
Ministar Hadžić i ambasador Moon su razmijenili mišljenja o funkcioniranju RAK-a i JRTV sistema u BiH, a složili su se da su nezavisnost i transparentnost RAK-a i JRTV sistema u BiH neophodni preduvjeti za normalno i nezavisno funkcioniranje medija u BiH.  

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.