Obilazak lokacija

Haag potvrdio dolazak predstavnika, ali zbog Hadžića

haag
Davor Puklavec/PIXSELL
25.09.2013.
u 11:40

Hadžić je posljednji preostali optuženi u bijegu, od ukupno 161 osobe protiv kojih je Međunarodni sud podigao optužnicu za zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju oglasio se priopćenjem za javnost u povodu dolaska u Vukovar većeg broja pripadnika suda u Haagu.

Raspravno vijeće u postupku protiv Gorana Hadžića, bivšeg predsjednika Republike Srpske Krajine, započelo petodnevni obilazak lokacija u istočnoj Hrvatskoj relevantnih za optužnicu kako bi steklo neposredni uvid u mjesta događaja, uključujući i topografiju relevantnih područja. Delegacija se sastoji od suca Delvoiea (predsjedavajući), Halla i Mindue, pomoćnog osoblja Međunarodnog suda i predstavnika tužiteljstva i obrane.

U priopćenju se navodi da se obilazak lokacija obavlja u skladu s pravilom 4. Pravilnika o postupku i dokazima Međunarodnog suda, prema kojem sudska vijeća mogu obavljati svoje dužnosti i van sjedišta Međunarodnog suda ako to predsjednik odobri u interesu pravde. Inače, Hadžić se tereti za brojne zločine počinjene u Hrvatskoj od lipnja 1991. do prosinca 1993. godine, među ostalim za progone, ubojstva, zatočenje, mučenje, nehumana djela, okrutno postupanje, deportacije i bezobzirno pustošenje.

Hadžić je uhićen 20. srpnja 2011, prvi put je stupio pred sud 25. srpnja 2011. On je posljednji preostali optuženi u bijegu, od ukupno 161 osobe protiv kojih je Međunarodni sud podigao optužnicu za zločine počinjene na području bivše Jugoslavije.

>> Policija čuva brojne haaške istražitelje u Vukovaru

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?