ratni zločin

Haag osudio Srbe na više od 900 godina zatvora

\'Former president of Yugoslavia Slobodan Milosevic appears for the court of the International Crime Tribunal in The Hague, October 29, 2001. Milosevic made his third appearance at the United Nations
Reuters/Pixsell
06.06.2011.
u 08:10

Suradnja Srbije s Tribunalom u Haagu intenzivirana je nakon 5. listopada 2000. i odlaska Miloševića, od kada je Srbija u Haag izručila 44 osobe, pišu beogradske Vesti online.

BEOGRAD - Od osnivanja Međunarodnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji 25. svibnja 1993. do danas Srbi su osuđeni na više od 900 godina zatvora, a svi ostali na nešto više od 200 godina, pišu beogradske Vesti online dodajući kako je za to vrijeme optužena ukupno 161 osoba, a 125 postupaka je okončano.

Suradnja Srbije s Tribunalom u Haagu intenzivirana je nakon 5. listopada 2000. i odlaska Miloševića, od kada je Srbija u Haag izručila 44 osobe, odgovorila na oko 3.000 zahtjeva Tužiteljstva, obrane okrivljenih i sudskih vijeća za dostavljanje dokumentacije, tvrdi ovaj portal.

Tribunal je oslobodio dvojicu Srba - Miroslava Radića, iz "vukovarske trojke" i Milana Milutinovića, najbližeg Miloševićevog suradnika, a nakon uhićenja Ratka Mladića, jedini preostali bjegunac s haaškog popisa je Goran Hadžić. Trenutno su u tijeku postupci protiv ukupno 36 optuženih.

Od srpskih optuženika u Shevenignenu su umrli Milan Kovačević i Slobodan Milošević, a Slavko Dokmanović i Milan Babić počinili su samoubojstvo. Momir Talić je umro na privremenoj slobodi, a Miroslav Deronjić u zatvoru u Švedskoj na izdržavanju kazne.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?