GRUDE

Grizelj izabran za v.d. načelnika, Šimunović predsjednik Vijeća

grude
30.06.2012.
u 10:41

HDZ BiH kandidirao je za v. d. načelnika Ljubu Grizelja, kojega je podržalo čak 18 vijećnika

Pobjeda razuma, tako su Gruđani opisali jučerašnju pobjedu sloge nad podjelama jer su nakon dugotrajne agonije izabrani v. d. načelnika i predsjednik Općinskog vijeća. Sjednicom je prvi put u povijesti predsjedala žena, Gordana Iličić, što je očigledno bio pun pogodak za jučerašnju sjednicu. Za prijedlog dnevnog reda glasovalo je 13 vijećnika.

Zdravo ozračje

Nakon petominutne stanke, HDZ BiH kandidirao je za v. d. načelnika Ljubu Grizelja kojega je podržalo čak 18 vijećnika. Zadovoljstvo na licima djelatnika Općine zbog rješavanja agonije dalo se naslutiti. Nakon načelnika, izabran je i predsjednik Vijeća, nakon skoro godinu i pol dana. Novi predsjednik je Borislav Šimunović iz reda HSP-a, dugogodišnji profesor u Srednjoj školi u Grudama. Za njegovo imenovanje glasovalo je 14 vijećnika, čime je postignuto zdravo ozračje za funkcioniranje općine Grude. Njegovi potpredsjednici neovisni su vijećnici Mladen Leko i Ivan Zorić, koji su napustili HDZ 1990. Nakon imenovanja, novi rukovoditelji zahvalili su vijećnicima i ustvrdili da je vraćen kakav takav sjaj na lice općini Grude zbog završetka ove agonije, koja je općinu Grude dovela na dno. Iako je bilo burno u svakom pogledu, vijećnici su pokazali jedinstvo koje je dosta puta do sada nedostajalo.

Ususret izborima

Dvojici čelnih ljudi Gruda, i dvojici neovisnih zamjenika predstoje 3 mjeseca da u radnoj atmosferi dočekaju listopad i nove lokalne izbore. Sjednici je nazočila i Službenica za upravu i poslove u zajednici OSCE-a Tania Mendes, koja je sretna i zadovoljna što se sve riješilo zbog dobrobiti djelatnika Općinskih službi i građana ove općine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?