vreća bez dna

Grčkoj će za spas trebati još 77 milijardi eura iz Europske unije

grčka zastava
Reuters/PIXSELL
27.08.2013.
u 19:33

Do sada se nagađalo da će Grčkoj trebati još 11 milijardi eura pomoći, no taj je iznos čak sedam puta veći, upozoravaju Nijemci

Financijska rupa u Grčkoj puno je veća nego što se do sada pričalo – umjesto 11 milijardi eura, za spas te zemlja trebat će u trećoj tranši isplatiti još najmanje 77 milijardi eura!

– Do 2015. trebat će još 11 milijardi, a do 2020. još najmanje 77 milijardi eura – kazao je danas šef za proračun njemačkog SPD-a Carsten Schneider.

Grčkoj će puno više novca nego što se pretpostavljalo trebati iz dva razloga – ekonomija se ne oporavlja ni izbliza onako kako su to europski moćnici zamišljali, a nedostaju i milijarde eura koje su se trebale namaknuti privatizacijom državnih poduzeća.

Njemački SPD stoga je pozvao kancelarku Angelu Merkel da javnosti otvoreno kaže koliko će njemački porezni obveznici još platiti za Grčku. Međutim, kancelarka Merkel ne želi ni spomenuti Grčku prije saveznih izbora koji se održavaju za 25 dana. Još prije je objavljeno da će se treći paket pomoći Grčkoj prvi put financirati iz proračuna Europske unije.

>> I RH sudjeluje: Za spas Grčke mogli bismo izdvojiti do 280 mil. kuna

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?