Grčki referendum

Grčki premijer pozvan na hitni sastanak sa Sarkozyjem i Merkel

grčka, referendum, Papandreou (1)
Reuters/PIXSELL
02.11.2011.
u 11:09

Na sastanku će biti i predsjednik Europskog vijeća Herman van Rompuy i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy složili su se da moraju održati hitan sastanak s grčkim premijerom Georgeom Papandreouom ne bi li ga uspjeli nagovoriti na promjenu mišljenja o grčkoj odluci o referendumu.

Francuska i Njemačka inzistiraju da Grčka što prije primijeni odluke prihvaćene na summitu 27. listopada u Bruxellesu, a odluka o referendumu razbjesnila je oporbu u Grčkoj, ali i neke stranačke kolege premijera Papandreoua.

Na sastanku koji će se održati u Cannesu, gdje se održava i summit G20, bit će i predsjednik Europskog vijeća Herman van Rompuy i predsjednik Europske komisije Jose Manuel  Barroso.

Na bruxelleskom summitu donesene su odluke o oprostu od 50 posto grčkih dugova privatnim investitorima, ali i o mjerama štednje i rezanju standarda grčkih građana.

No Grci, čini se, nisu spremni na štednju.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?