Mostar

Gradska uprava poništila odluku o privremenom financiranju

Gradsko vijeće
02.02.2013.
u 10:53

Gradsko vijeće ne može donositi odluke jer mu je istekao mandat

Odgovorni u mostarskoj Gradskoj upravi poništili su odluku o privremenom financiranju koju je prije nekoliko dana donijelo Gradsko vijeće kojem je istekao mandat.

Osigurati vladavinu prava

Na taj način je spriječena provedba odluke tijela koje više nema mandat odlučivati o važnim pitanjima u Mostaru, a Gradska uprava je pokazala kako poštuje vladavinu prava i poštuje naputke koje je izdao visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko. Podsjećamo, predsjednik Gradskog vijeća Mostar Murat Ćorić je samoinicijativno, bez konzultacija s svojim zamjenicima, sazvao sjednicu Gradskog vijeća Mostara kojoj su nazočili samo bošnjački vijećnici, te je donesena odluka o privremenom financiranju. I ova tema se koristi u političke svrhe. Naime, bošnjački vijećnici prije nekoliko mjeseci nisu pristajali na prijedlog Hrvata da Gradsko vijeće za vrijeme trajanja mandata usvoji proračun Grada za 2013., da bi nedugo nakon toga tražili donošenje odluke o privremenom financiranju. Sasvim je jasno kako su u pozadini priče samo politički motivi, a ne i stvarna briga o građanima Mostara. I zadnje, nelegalno zasjedanje Gradskog vijeća Mostara pokazalo je da Bošnjaci imaju većinu te kako bi u slučaju da mandat Vijeća nije istekao mogli donositi odluke bez Hrvata.

Odnos snaga u gradu

- I ovo je jasan pokazatelj kako Bošnjaci nisu ugroženi u Mostaru, te kako imaju većinu koja može donositi odluke. Zadnja događanja ruše priču o ugroženosti Bošnjaka u ovom gradu i pokazuju kako su u biti Hrvati u podređenom položaju - ističe jedan od naših sugovornika. Još uvijek nije jasno na koji način će se riješiti pitanje proračuna u Mostaru. Jedina opcija je da on bude nametnut od gradonačelnika, te uz odobrenje OHR-a. Sigurno je kako izbori u Mostaru neće biti održani barem još nekoliko mjeseci, te kako će Grad opet biti pred financijskim krahom. Očekuje se kako će se u rješenje ovoga pitanja uključiti i predstavnici međunarodne zajednice u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?