Dovršetak projekta

Gradska uprava odobrila je sredstva za sedam novih parkova

park
VL FOTO
15.11.2011.
u 12:08

Očekuje se da će uskoro početi radovi na sedam lokacija u gradu na kojima će biti parkovi

Godinu i pol nakon što je dvadeset zagrebačkih studenata završilo projekte za sedam mostarskih parkova, mostarska Gradska uprava je odobrila sredstva za ovu namjenu. Kako doznajemo iz Gradske uprave, odobreno je 70.000 maraka za sedam parkova i uskoro bi se trebalo krenuti u realizaciju ovih projekata. - Naš grad će s ovim dobiti jedno ovo ozračje, ljepši izgled i riješit će se pitanje dijela zelenih površina u gradu. Sredstva su odobrena, projekti spremi i nadamo se da će se uskoro krenuti s realizacijom na terenu - rekli su nam naši sugovornici.

Letica pokrenuo projekt

Inače, cijeli projekt je pokrenuo arhitekt Slaven Letica, koji je fakultet arhitekture završio u Zagrebu, a na ovaj način želio je nešto uraditi za grad u kojem se rodio i proveo veći dio svoga života. Grad bi trebao na kraju dobiti više od 3000 četvornih metara parka, uređenih zelenih površina. Radi se o površinama između zgrada u Mostaru, a nakon što se parkovi dovrše bit će potrebna i pomoć građana kako bi se ovi projekti očuvali. - Uvijek postoji bojazan da će vandali s vremenom uništiti ove projekte, u ovom slučaju parkove. Zbog toga se nadamo da će pored nadležnih službi i stanari zgrada u čijoj blizini će biti urađeni parkovi obratiti pozornost na očuvanje ovih parkova i kako će svojim djelovanjem spriječiti bilo kakve vandalske ispade na ovim lokacijama - ističu u mostarskoj Gradskoj upravi.

Površina parkova

Inače, parkovi će biti površine od 500 do 1000 četvornih metara, a Mostarci su ih mogli vidjeti kroz idejna rješenja koja su prošle godine bila izložena u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača”. Treba spomenuti kako su građani Mostara podržali ovu ideju, a ona je bila označena kao jedna od najboljih inicijativa koja bi imala pozitivan utjecaj na kvalitetu življenja u gradu na Neretvi.

Inače, postojala su obećanja da će studenti iz Zagreba i ove godine doći u Mostar kako bi radili na idejnim rješenjima za još sedam parkova u Mostaru, ali ipak do toga nije došlo jer ni postojeća rješenja nisu bila implementirana na terenu. Sada se samo možemo nadati kako će zagrebački gosti iduće godine opet biti gosti u Mostaru gdje će raditi na novim projektima, nakon što se sedam postojećih rješenja implementira u cijelosti.

Veliku potporu projektu dao je i tadašnji federalni ministar okoliša i turizma Nevenko Herceg, a očekuje se da će u provedbi ovih projekata u budućnosti pomoći i nadležno ministarstvo Hercegovačko-neretvanske županije. Može se reći da se ne radi o velikim sredstvima ako uzmemo u obzir opseg ovoga projekta i činjenicu da su gradske vlasti dobile gotova idejna rješenja bez ikakve materijalne naknade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?