Tomislavgrad

Gradnja autokampa A kategorije sa 75 kamperskih mjesta

Gradnja
Ivan Kaleb
07.05.2013.
u 09:42

Autokamp planiran je do ljeta sljedeće godine, a predviđena je izgradnja mola...

U sklopu projekta razvoja turizma na Buškom jezeru, općina Tomislavgrad, gradi se objekt koji će privlačiti turiste i omogućavati im ugodan boravak i odmor.

Pokretanje turizma

Riječ je o gradnji autokampa na obali jezera u selu Grabovici, koji će značiti veliki iskorak i početak ozbiljnog pristupa i djelovanja, ne samo u pokretanju turizma, nego u razvoju gospodarstva, otvaranja radnih mjesta i zaustavljanju odlaska i odseljavanja stanovništva. No, ne radi se samo o klasičnom autokampu, riječ je o znatno većem, bogatijem i sadržajnijem turističkom objektu, koji će služiti i u druge svrhe. Projektanti, investitori i graditelji dali su mu naziv ekokamp budući da je sastavni dio velikog Eko sela Grabovica koje se nalazi nekoliko stotina metara više u strani brda. - Autokamp će imati 75 mjesta A kategorije i planirano je da se završi do ljeta sljedeće godine. Nakon autokampa predviđena je izgradnja mola na jezeru s lučicom za brodice i čamce, namijenjeno za ljude koji žele ploviti jezerom, a s radovima smo počeli. Nakon toga u planu je izgradnja hotela, modernog i visokih standarda, s vanjskim i unutarnjim bazenom, kongresnim dvoranama i drugim sadržajima. Tamo skroz na kraju, i to će biti posljednja građevina u ekokampu, predviđena je lovačka kuća s 20 do 25 kreveta. Bit će namijenjena lovcima i ribolovcima i prihvatljiva njihovu standardu i potrebama, da mogu prespavati i biti blizu lovištima i jezeru - objašnjava Ante Ćurić, voditelj marketinga u Eko selu Grabovica.

Urbane vile

No, to nije sve. Ukupnim planom predviđa se izgradnja 10 urbanih vila od kojih će svaka imati svoj bazen. Zamisao je da svaka vila predstavlja jednu bosanskohercegovačku i hrvatsku pokrajinu. To znači da bi se izgradila hercegovačka kuća, bosanska, dalmatinska, istarska, slavonska, zagorska i druge kuće. One i njihova okućnice bile bi uređene prema stilovima i podnebljima koje predstavljaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?