Inzko:

Građani mogu najviše dobiti od procesa integracija BiH u EU

Inzko
Tomislav Miličević
12.05.2010.
u 10:44

Inzko je spomenuo predstojeću konferenciju koja će biti održana u Sarajevu 2. lipnja, kao još jedan signal privrženosti EU-a ovoj regiji

Istraživanja javnog mnijenja pokazuju da velika većina građana BiH, uključujući građane RS-a, želi da se njihova zemlja pridruži Europskoj uniji. Stoga je dužnost svih, a prije svega domaćih lidera, da učine sve što je u njihovoj moći da postignu taj cilj, rekao je jučer u Banjoj Luci visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU-a Valentin Inzko na sastanku s premijerom RS-a Miloradom Dodikom.

U vezi s tim, Inzko je spomenuo predstojeću konferenciju koja će biti održana u Sarajevu 2. lipnja, kao još jedan signal privrženosti EU-a ovoj regiji. Kako je priopćeno iz OHR-a, Inzko je stava da se mjeseci koji predstoje prije izbora u listopadu moraju iskoristiti da se ubrzaju prijeko potrebne reforme.

“Svaki korak prema integraciji u EU može utjecati na svakodnevni život svih građana i donijeti im bolje životne uvjete. Fokus treba biti na ekonomiji i otvaranju novih radnih mjesta”, rekao je jučer visoki predstavnik i specijalni predstavnik Europske unije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?