SPORAZUM

Građani BiH uskoro će putovati u Rusiju bez viza

odmor, godišnji odmor, putovanje
Marko Prpić/Pixsell
13.03.2012.
u 16:40

Novim sporazumom predviđa se mogućnost slobodnog putovanja i boravka državljana dviju zemalja ne duže od 30 dana u periodu do 60 dana

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine danas su održane konzularne konsultacije između ministarstava vanjskih poslova BiH i Ruske Federacije.

Predmet konzularnih konsultacija bilo je zaključivanje novog sporazuma o uzajamnom putovanju bh. državljana i državljana Ruske Fedracije.

Novim sporazumom predviđa se mogućnost slobodnog putovanja i boravka državljana dviju zemalja ne duže od 30 dana u periodu do 60 dana.

Razgovarano je i o dinamiziranju zaključivanja određenog broja bilateralnih sporazuma između dvije države koji su u fazi pripreme, kao i konzularnoj zaštiti državljana BiH i Ruske Federacije.

Razmijenjena su mišljenja o liberalizaciji viznog režima s Europskom unijom, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

Izaslanstva ministarstava predvodili su Zoran Perković,  pomoćnik ministra za međunarodnopravne i konzularne poslove BiH, i Andrej Podjelišev, zamjenik direktora Konzularnog odjela Ruske Federacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?