UOČI KONCERTA

Govor mržnje, ali čiji?! Bosno moja, čija li si sada?

Thompson (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
12.09.2013.
u 09:20

Odgovor menadžmenta i organizatora Thompsonova koncerta u Mostaru na Inicijativu za bojkot

Nakon što se Inicijativa „Protiv govora mržnje i fašističke ikonografije u Mostaru“ oglasila pozivom na bojkot koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mostaru, priopćenjem su se oglasili organizatori koncerta i Thompsonov menadžment, koje prenosimo o cijelosti: “Osobe koje su pokrenule inicijativu krše osnove Deklaracije o ljudskim pravima koja kaže da svaka osoba ima pravo na dostojanstvo, čast i ugled. To čine služeći se lažima.

Koncerti po EU

Marko Perković Thompson održao je 22. 6. 2013. koncert u ZenithHalle München, a predstoji mu koncert u Beču 5. 10. 2013. Također, Marko Perković Thompson održao je i koncert u Poreču 31. kolovoza 2013. godine. Time se navodi Inicijative o zabrani koncerata u pojedinim gradovima Hrvatske te Europske unije mogu shvatiti samo kao objede. Također, prema svemu do sada viđenome, s cijele turneje „Ora et labora“ ni na jednom koncertu nije bilo ni jednog incidenta. Prozivati Marka Perkovića na ovakav način, teška je kleveta koja u uređenim društvima snosi i svoje posljedice. Činjenica je da Thompson svojim pjesmama izriče svoj svjetonazor – zajedništvo, ljubav, vjeru, obitelj kao temelj svih vrijednosti, domoljublje, ali i progovara o socijalnim i političkim problemima u društvu – no činjenica je i da su to vrijednosti koje propagiraju sve religije i etika svih društava i da to nema veze s nikakvim ideologijama za koje ga se proziva, osim za sljedbenike totalitarnih režima kao što su komunizam i sl.

Etični svjetonazor

Marko Perković Thompson tijekom turneje „Ora et labora“ održao je koncerte u Splitu, Biogradu na moru, Orašju, Kalniku, Crikvenici i Poreču, i ima u planu održati koncerte u još puno gradova diljem Hrvatske, BiH, EU-a te drugim zemljama svijeta. Napominjemo to iz razloga što Mostar nije jedini multietnički grad u kojem će se održati Thompsonov koncert i nikome nije u cilju vrijeđati bilo čije osjećaje. Prozivati ga na osnovi toga čista je manipulacija javnim mnijenjem. Ako netko širi govor mržnje, onda je to dotična Inicijativa koja svojim pozivom na bojkot, poziva na „linč“ izokrećući činjenice u svoju korist, ali i proziva Marka Perkovića Thompsona za govor mržnje u kojemu sama sudjeluje.
Bosno moja, čija li si sada?
- pitaju se na kraju priopćenja organizatori koncerta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?