Zagreb-Posušje

Gospodarstvenici: Zajedno možemo više

forum
PIXSELL
09.06.2013.
u 11:28

Nedvojbeno, ovaj sastanak ima i još neke važne dimenzije više, a to su solidarnost gospodarstvenika u teškim i krizom bremenitim vremenima te briga za razvoj svoga mjesta i svog zavičaja. Briga za bolji život u njemu svih njegovih ljudi

Inicijativa vrijedna svake pohvale o suradnji Poslovnog kluba Zavičajnog društva Posušje koji je još u fazi utemeljenja i Udruge gospodarstvenika Posušje koja uveliko radi i postiže zapažene rezultate, na sastanku u Gastro Globusu na Zagrebačkom velesajmu, oživotvoruje se. Pedesetak nazočnih gospodarstvenika, što iz Posušja što Posušana koji žive i rade u Zagrebu, tražilo je puteve što kvalitetnije suradnje njihovih tvrtki kojim bi se potaknuo razvoj posuške općine, otvorila nova radna mjesta i što lakše prebrodila trenutna kriza.

- Naš cilj je jasan i od cilja se ne odustaje pa ma kakve prepreke bile. A naš cilj je - dobro!

Tim je riječima započeo susret posuški župnik fra Milan Lončar, svojevrsni moderator ovog susreta.

- Svjesni teških vremena trebamo ih shvatiti kao nove izazove i tko ta vremena može promijeniti nego sami mi, rekao je Lončar. Ovaj susret je jedan novi iskorak. Mi se ne smijemo izolirati, moramo surađivati jer mi zajednički možemo više i možemo bolje. Ne moramo sve napraviti na ovom prvom susretu, ali on treba biti početak naših novih projekata koji će nam donijeti dobro.

Predsjednik Zavičajnog društva Posušje u Zagrebu Vlado Begić, pozdravljajući nazočne i izražavajući zadovoljstvo što je došlo do 1. susreta Udruge gospodarstvenika Posušje i Poslovnog kluba Zavičajnog društva u Zagrebu, nada se da je on samo početak puno konkretnije i tješnje suradnje Zavičajnog društva Posušje u Zagrebu sa zavičajem, te da je početak novih projekata čija će realizacija donijeti kvalitetniji život.

Veljko Lončar, predsjednik Udruge gospodarstvenika Posušje nazočnima je predstavio rad Udruge, njezine rezultate i planove. Istaknuo je kako je ideja o utemeljenju Udruge nastala na hodočašću posuških gospodarstvenika u Izraelu, a glavni motiv je bio podići standard Posušja i njegovih žitelja. Dana 20. listopada 2011. godine Udruga je i službeno osnovana. Impozantan je podatak što ga je iznio:

-S tvrtkama kćerima članova Udruge ili vlasnički povezanim tvrtkama u Udruzi djeluju 44 tvrtke. Ukupan broj zaposlenih u tim tvrtkama je oko 1400 ili oko 42% svih zaposlenih u općini Posušje, a ukupni prihod je oko 550 milijuna KM ili oko 82% ukupnog prihoda svih gospodarskih društava u općini Posušje.

Ovaj podatak najbolje oslikava snagu Udruge gospodarstvenika Posušje koja u suradnji s institucijama vlasti na svim razinama rješavaju aktualne probleme za što kvalitetniji rad tvrtki, a od poticaja i realizacije budućih projekata spomenuo je izgradnju autobusnog kolodvora u Posušju sredstvima članova Udruge, zatim izgranju pročistača vode, javna rasvjeta i drugo. Udruga aktivno sudjeluje u izradi važnog dokumenta Strategije razvitka općine Posušje od 2014. do 2020. godine.

Nakon što su članovi Udruge pojedinačno predstavili svoje tvrtke članovima Poslovnog kluba Zavičajnog društva Posušje o aktualnim posuškim gospodarskim problemima, gospodarstvenike je upoznao načelik Posušja Branko Bago i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar.

Nedvojbeno, ovaj sastanak ima i još neke važne dimenzije više, a to su solidarnost gospodarstvenika u teškim i krizom bremenitim vremenima te briga za razvoj svoga mjesta i svog zavičaja. Briga za bolji život u njemu.

Posuški gospodarstvenici su nakon ovog susreta bili u svetištu Majke Božje u Mariji Bistrici, a danas će fra Milan Lončar, posuški župnik, predvoditi misno slavlje na tradicionalnoj 28. posuškoj misi u Crkvi hercegovačkih franjevaca u zagrebačkoj Dubravi gdje se očekuje veliki broj Posušana koji žive i rade u Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?