Široki Brijeg

Gospodarstvenici se snažnije uključuju u politički život općine

Široki
04.10.2012.
u 09:15

Miro Kraljević razgovarao sa širokobriješkim biznismenima

Širokobriješki gospodarski subjekti godišnje u razne proračune izdvajaju oko 120 milijuna KM, od čega se malo toga vraća u Široki Brijeg. Broj zaposlenih u općini i u trenutku gospodarske krize raste, a najavljeni su novi gospodarski projekti. To svakako valja zahvaliti širokobriješkim poduzetnicima kojima smo HDZ BiH i ja kao načelnik općine uvijek na dispoziciji, uvijek na usluzi, unatoč poslovičnoj sporosti administracije. Uvjeren sam da će tako biti i nakon predstojećih općinskih izbora, a nadam se da će suradnja s nositeljima gospodarskog života u širokobriješkoj općini biti dignuta na višu razinu. Očekujem da će se širokobriješki gospodarstvenici aktivnije uključiti u politički život općine - kazao je širokobriješki načelnik Miro Kraljević, kandidat za načelnika općine Široki Brijeg na predstojećim izborima koji se održavaju 7. listopada, otvarajući sastanak sa širokobriješkim gospodarstvenicima, održanom u hotelu Park. Dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji je također nazočio ovom sastanku, zahvalio je uglednim širokobriješkim gospodarstvenicima što ima prigodu s njima razmijeniti mišljenja jer Široki je jedan od nositelja razvoja. - Nakon općinskih izbora, bit će obavljena rekompozicija vlasti od samog vrha po jedinstvenom modelu. HDZ BiH bit će u vlasti na svim razinama pa bi bilo dobro da i Široki Brijeg bude u toj strukturi – naglasio je dr. Čović. Uputio je otvoren poziv širokobriješkim gospodarstvenicima da se uključe u politički život općine, županije i šire.

- Trebamo naći razuman vremenski interval u kojem bi se odvijali ovakvi susreti - naglasio je dr. Dragan Čović jučer tijekom sastanka. Širokobriješki gospodarstvenici složili su se s prijedlogom da se trebaju aktivnije uključiti u politički život, kako bi se učinkovitije rješavali problemi u Širokom Brijegu i županiji. Sastanku je nazočio i Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije, koji se također složio s ovim prijedlogom.

Gospodarstvenici su kazali kako poslije izbora valja porazgovarati s predstavnicima općinske vlasti i pronaći model suradnje na dobrobit svih Širokobriježana i Širokog Brijega. Većina širokobrijeških gospodarstvenika slaže se s činjenicom da bi najbolje za Široki Brijeg bilo da Miro Kraljević ponovno bude načelnik općine te da HDZ BiH ima većinu u Općinskom vijeću, s obzirom da će ova stranka i na višim razinama biti u vlasti. Rezultati predstojećih općinskih izbora bit će vrlo značajan čimbenik pri rekonstrukciji vlasti na višim razinama, ali i prilikom usvajanja ustavnih promjena.

Širokobriješki gospodarstvenici složili su se s dr. Draganom Čovićem i Mirom Kraljevićem, širokobriješkim načelnikom, da je vrlo važan što masovniji izlazak birača na općinske izbore. To posebno vrijedi za Široki Brijeg, s obzirom na svoj nacionalni, politički, gospodarski i kulturni značaj u ukupnom hrvatskom korpusu u Bosni i Hercegovini. Naglašeno je da u Širokom Brijegu ima dvije tisuće glasača više nego na izborima prije četiri godine – oko 21.000 glasača, a prije četiri godine 19.000.

Kršenje pravila

Bilo je riječi i o pojavama drastičnog kršenja izbornih pravila, izbornom inženjeringu, pitanju nadzora na biračkim mjestima. Naglašeno je da će nadzor ovih izbora jamčiti višu razinu regularnosti nego prethodnih nekoliko izbora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?