Vitez

Gospodarski forum za poslovni i ekonomski interes Slovenije i BiH

Forum
21.03.2013.
u 09:50

Business cafe
 okupio predstavnike bh. i slovenskih tvrtki, VTK BiH i GZ Slovenije

Nakon što je sredinom rujna prošle godine Vitez bio domaćin prvom Business cafeu u BiH, na kojemu se razgovaralo o bilateralnim odnosima između BiH i Republike Hrvatske u svjetlu ulaska Hrvatske u EU, u Vitezu je održan drugi bh. Business cafe.

Poslovna suradnja

Ovaj put održan je u suradnji sa zemljom partnerom, Republikom Slovenijom, a u organizaciji njihovog veleposlanstva u BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH, te Franšiznog centra BiH u Vitezu. Radi se o jedinstvenom događaju, gospodarskom forumu, čiji je cilj tražiti načine i rješenja kako poboljšati ekonomsku situaciju u BiH kroz unaprjeđenje poslovne suradnje između bosanskohercegovačkih i slovenski tvrtki, a uz obostrani poslovni i ekonomski interes. Poslovni susret okupio je predstavnike bh. i slovenskih tvrtki, kao i predstavnike Vanjske trgovinske komore BiH i Gospodarske zbornice (komore) Slovenije.

Susreti i razgovori

Forum je počeo uvodnim izlaganjima, nakon čega su uslijedili izravni poslovni susreti i razgovori između predstavnika tvrtki iz BiH i Slovenije, čiji je cilj poboljšanje dosadašnjih ili pak uspostava novih poslovnih kontakata i suradnje. Uvodničari su bili veleposlanik Slovenije u BiH Andrej Grasselli, predsjednik Vanjske trgovinske komore BiH Ismet Kumalić i Hribar Milić, predsjednik Gospodarske zbornice Slovenije, a prigodnim riječima sve okupljene pozdravili su domaćin Franjo Rajković, ugledni bh. gospodarstvenik, vlasnik Economica, i načelnik Viteza Advan Akeljić. Moderator ovog međunarodnog foruma bio je ministar - savjetnik u Veleposlanstvu Slovenije u Sarajevu Gregor Preskar. Ovom uglednom međunarodnom skupu, gospodarskom forumu, koji je plijenio pozornost bosanskohercegovačke javnosti, bilo je nazočno više od 50 (35 bh. i 20 slovenskih) predstavnika iz gospodarskog života Bosne i Hercegovine i Slovenije, te brojni dužnosnici izvršne i zakonodavne vlasti, organizacija i nadležnih državnih institucija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?