očekivala pobjedu

Gorak poraz: Merkel 'za dlaku' izgubila izbore u Donjoj Saskoj

'German Chancellor Angela Merkel delivers a government policy statement during a session of the Bundestag, the German lower house of parliament, in Berlin October 18, 2012.    REUTERS/Thomas Peter (GE
Reuters/PIXSELL
21.01.2013.
u 09:33

Samo jedno mjesto manje dobio je Merkelin CDU od koalicije Socijeldemokrata i Zelenih

Iako su analitičari i mnogobrojna istraživanja javnog mijenja njemačkoj kancelarki Angeli Merkel i njenoj stranci Kršćansko-demokratskoj uniji (CDU) predviđali rekordnu naklonost birača, na parlamantarnim izborima koji su se u nedjelju održali u Donjoj Saskoj njih je ''za dlaku'', odnosno za jedno poslaničko mjesto, potukla opozicija lijevog centra.

Sasvim je to neočekivan udarac koji je, navodi Reuters, zasigurno dobro uzdrmao i Merkel i vođu stranke Davida McAllistera koji u toj industrijski razvijenoj regiji s osam milijuna stanovnika vladaju posljednjih 10 godina. Snagu naspram opozicijske koalicije Socijeldemokrata i Zelenih Merkel će ponovo odmjeriti na jesen kada će po treći put pokušati osvojiti novi četverogodišnji mandat kancelarke.

>>VIDEO Hoće li Merkel na jesen promijeniti koalicijskog partnera?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije