Koncert

Glazbenici iz regije zajedno za projekte

Koncert
Stojan Lasić
19.05.2013.
u 12:08

Ravnatelj Simfonijskog orkestra Mostar Darko Nikolić zahvalio je ravnateljima triju filharmonija na potpori kazavši kako su projektom koji je zaživio u Mostaru ovoga Mostarskog proljeća dali veliku nadu i optimizam mostarskim glazbenicima

Ono što su ravnatelji triju nacionalnih filharmonija – Zagrebačke, Slovenske i Beogradske i najavili ovoga tjedna na zajedničkoj konferenciji za novinare – potporu Simfonijskom orkestru Mostar, konkretizirano je prvim zajedničkim koncertom mostarskih simfoničara i prijatelja glazbenika iz Zagreba, Ljubljane i Beograda. Koncert je, u sklopu Mostarskog proljeća, a pod pokroviteljstvom Hypo-Alpe-Adria banke, održan u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače. Na programu su bila djela Sorkočevića - Simfonija br. 3 u D-duru (Allegro, Andante, Presto), W.A. Mozarta - Simfonija br. 29: A-dur (Allegro moderato, Andante, Menuetto, Allegro con spirito), te Piazzollin Libertango u aranžmanu D. Palanovića.

Ravnatelj Simfonijskog orkestra Mostar Darko Nikolić zahvalio je ravnateljima triju filharmonija – Puljiću, Tasovcu i Damjanoviču - na potpori, kazavši kako su projektom koji je zaživio u Mostaru ovoga Mostarskog proljeća, dali veliku nadu i optimizam mostarskim glazbenicima da opet imaju ono što su nekoć imali – pravi Simfonijski orkestar koji će biti rasadnik talenata i izvor novih glazbenih nadahnuća.

- Put će biti težak, ali u nekoliko sastanaka s kolegama iz ovih triju nacionalnih filharmonija, dogovorena je ne samo moralna potpora, već i sve one druge stvari koje su potrebne da jedan orkestar normalno zaživi. To, između ostaloga, znači da u naš grad iz ovih triju država dolaze mladi umjetnici, mladi dirigenti, čak i kolege koje su nam potrebne kako bismo održali vrlo kvalitetne koncerte.

Upravo je zajednički koncert glazbenika iz Mostara, Sarajeva, Zagreba i Beograda označio početak konkretne suradnje, razmjene novih ideja, davanje prilike mladim glazbenicima i, vjerujemo, nastavak regionalnog projekta triju nacionalnih filharmonija – Pika-Točka-Točka i u Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?