ARGENTINA - MEKSIKO 3:1

Gauči su klasni, Diego juriša prema naslovu

Argentina Meksiko (1)
Foto: AFP
1/10
27.06.2010.
u 22:24

I na taj je trijumf pala sjena jer je Tevez vodeći gol Argentine zabio iz čistog zaleđa, a Meksikanci su izgubili živce i izazvali tučnjavu na kraju prvog dijela.



Suci u nedjelju stvarno nisu bili u formi. Najprije Urugvajci u Bloemfonteinu, a na večer ni Roberto Rosseti na impresivnom stadionu Soccer City u Johannesburgu. Tevez je zabio iz zaleđa, Maradona je ipak slavio. Njemu ionako nije prvi put da nekog prevari. Na kraju to je mala mrlja na prolaz Argentine protiv Meksika 3:0 u četvrtfinale SP-a. A tamo je čeka još jedna mitska bitka s Nijemcima.

Meksiko, koji je tvrd i nezgodan na svjetskim prvenstvima (i mi smo se u to dobro uvjerili 2002. u Japanu), hrabro je izišao pred jednog od glavnih pretendenata za naslov. Tri-četiri hrabra, pomalo drska, pokušaja, nisu Maradoni dala mira. Skakao je, vikao, ljutio se. A onda je loptu uzeo Messi, dva-tri puta fino prošao, ali bez konkretne završnice. Sve do 26. minute. A onda krasan pas Messija za Teveza, obranio je Perez. U ponovnom pokušaju nije bilo spasa. Već spomenuto zaleđe. Ali Rosseti je, nakon duljih konzultacija, ipak prihvatio mišljenje drugog pomoćnika, Stefana Ayroldia. Bilo bi zanimljivo vidjet bi li Rosseti isto učinio i da se to dogodilo na drugoj strani, ispred Romera. Taj je gol Meksikancima unio nervozu, iz bijesa i revolta i oštrinu, a Rosseti je sve to fino kažnjavao.

Meksikancima je popuštala koncentracija, a Ricardo Osorio je zapravo izvjesio bijelu zastavu. Naime, dodao je, a da uopće nije pogledao loptu Gonzalu Higuainu. A on nije od onih koji oprašta i koji ne voli uzeti takav dar. Sve je u nastavku perfektnim udarcem završio Tevez, Hernandez je samo ublažio poraz Meksikanaca.

Messi je dobar, ali Tevez i Higuain igraju odlično. Prije četiri godine u Berlinu su Nijemci baš u četvrtfinalu bili bolji od Argentinaca nakon izvođenja kaznenih udaraca. I nije nemoguće da ih ne vidimo opet. Jer bit će to utakmica do posljednjeg daha. Nijemci sjajni, Argentinci klasni. Maradona Nijemcima te meksičkom sucu Cardosu nikada nije oprostio Rim i finale 1990. godine, kada je Elf došao do svoje posljednje titule. Iz sudačke pogreške.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije