20 godina bio u klub

Gary Neville okončao karijeru u ManUtd

neville
VL FOTO
03.02.2011.
u 09:09

U Manchester je kao desni obrambeni došao 1991. godine u vrijeme formiranja nove mlade generacije koja je godinu poslije osvojila juniorski FA kup

Gary Neville (35) posljednju je utakmicu u dresu 'crvenih vragova' odigrao protiv West Bromwicha Albiona i to još 1. siječnja ove godine. Duga karijera trajala je gotovo 20 godina, a sa sebe nikad nije skidao dres Manchester Uniteda.

- Oduvijek sam bio obožavatelj Manchester Uniteda i ispunio sam sve svoje nogometne snove s njim. Razočaran sam što je došlo vrijeme za rastanak, ali svatko od nas u jednom trenutku prepozna kad je dosta - kazao je Neville, a prenosi BBC.

U Manchester je kao desni obrambeni došao 1991. godine u vrijeme formiranja nove mlade generacije koja je godinu poslije osvojila juniorski FA kup. Pored njega bili su David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes. Veličina do veličine.

Gary Neville s Manchesterom je osvojio i Ligu prvaka, osam naslova u Premierligi, tri FA kupa i dva Liga kupa.

-  Bio sam dio nevjerojatnih momčadi Uniteda i igrao sam s nekim od najboljih igrača današnjice. Postoji puno osoba kojima bih se volio zahvaliti, a prva je svakako naš menadžer Alex Ferguson koji mi je zapravo omogućio da igram na Old Traffordu punih 20 godina - kaže Neville za klupsku interetsku stranicu i dodaje:

- Radujem se novim iskustvima u životu, ali ovaj će klub uvijek imati posebno mjesto u mom srcu - zaključuje Neville.

 Već je dulje najavljivao da će u igračku mirovinu krajem sezone, no kraj je ipak došao ranije. Namjerava ostati u nogometu, a zajedno s Giggsom i Scholesom polaže trenerski tečaj.

Neville je peti na listi po broju nastupa za klub s Old Trafforda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije