Tenis

Futuresi u Hercegovini: Uskoro opet vrhunski tenis

tenis
STOJAN LASIĆ
05.07.2011.
u 11:13

S infrastrukturom Mostara i ugledom Međugorja u svijetu, turnir bi zasigurno imao svjetsku klasu

Da bi pao, moraš biti visoko, tako bi se moglo promatrati nazadovanje za četiri pozicije na ATP ljestvici Ivana Dodiga koji je od jučer 41. igrač svijeta. On je posjetio TK Mostar, gdje su ga primili predsjednik kluba Martin Raguž i direktor Ranko Primorac.  

U Mostaru počeo uspon

- Drago mi je doći na mjesto gdje sam osvojio jedan od prvih svojih Futuresa. Taj mi je turnir bio odskočna daska koja mi je promijenila karijeru, kazao je Ivan Dodig. On je Futures u Mostaru osvojio 2008. godine pobijedivši s 2:0 u setovima Denisa Pavlovsa. Turnir u Mostaru je ugašen, kao i onaj u Međugorju. Ponovno je cilj pokrenuti ta dva Futuresa, a u tome možda uspiju već sljedeće godine.

- Nastavit ćemo suradnju TK Mostar i TK Međugorje. Drago mi je da mogu najaviti da pripremamo profesionalni turnir u Mostaru i Međugorju. S našom infrastruktuom i ugledom Međugorja to bi bio odličan turnir, kazao je Martin Raguž, predsjednik TK Mostar. - Moja želja za tim turnirom je velika. Tužno je što nemamo, posebno u Međugorju, nikakav sportski događaj. Uvijek ću biti potpora takvom turniru, a spreman sam i pomoći, kazao je Dodig, najavivši i češće dolaske na ove terene kako bi mogao i trenirati s polaznicima škole tenisa u Mostaru.

Pouka iz Hallea  

Jučer je održana i redovita godišnja skupština teniskog kluba Mostar. Dodig krajem tjedna odlazi u Njemački, gdje će igrati na turniru u Stuttgartu, potom u Umagu, a onda odlau preko Bare, gdje ga čekaju Montreal, Cincinatti i US Open. - Izvukao sam pouke. Neću više u tjednu prije Grand Slama igrati turnir i nadam se boljem rezultatu, kazao je Ivan Dodig.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije