Prijateljske utakmice

Furija nokautirana s 4:0, Messi srušio Brazil

portugal
18.11.2010.
u 00:07

Portugal je u derbiju Iberijskog poluotoka u Lisabonu s uvjerljivih 4:0 deklasirao svjetske prvake Španjolce. Pogotke su postigli Martins i Ramos (autogol), Postiga i Almeida.

Zlatko Kranjčar pobjedom je okončao godinu na klupi Crne Gore pobijedivši u prijateljskom ogledu u Podgorici Azerbajdžan sa 2:0. Drugi pogodak postigao je Dinamov napadač Fatos Beqiraj (na fotografiji) u 73. minuti. Prvi gol zabio je Pejović.

Cico bez pet standardnih

– Zabio sam glavom i posebno sam sretan jer mi je to prvi gol za A-reprezentaciju u desetom nastupu. Zahvalan sam izborniku što mi je dao veću minutažu, pa sam imao vremena iskazati se – rekao je Beqiraj koji je igrao od 54. minute zamijenivši Radomira Đalovića.

Momčad Cice Kranjčara nastavila je niz te ni u petoj utakmici zaredom nije primila gol.

– Ova je pobjeda jako značajna jer igrali smo bez petorice važnih igrača – Vučinića, Jovetića, Drinčića, Polkesića i Delibašića. To je pokazatelj da imamo dobar kadar igrača i u svakom trenutku možemo nadomjestiti nečiji izostanak – rekao je Kranjčar nakon utakmice.

Reprezentacije Brazila i Argentine za velik su novac odigrale prijateljski dvoboj u Dohi, a jedini pogodak postigao je Lionel Messi u 92. minuti utakmice. Maleni Argentinac uzeo je loptu na centru, nanizao trojicu brazilskih braniča te s vrha šesnaesterca pogodio donji lijevi kut brazilskog vratara Victora. Ovo je prvi put da su Argentinci s Messijem u momčadi svladali Brazil za koji je, nakon 18 mjeseci, zaigrao i Ronaldinho.

– Baš sam ovakav rasplet isplanirao u sebi uoči utakmice. Konačno sam i ja slavio protiv Brazila – rekao je Messi.

Litmanen zabija u 40-oj

Srbija je u prijateljskoj utakmici u Sofiji svladala Bugarsku 1:0 pogotkom Nikole Žigića u 80. minuti. Zanimljivo, utakmica je odigrana pred samo 1000 gledatelja!

U kvalifikacijskoj utakmici skupine E Finska je u Helsinkiju s čak 8:0 svladala San Marino. Zanimljivo, pogodak za 6:0 u 71. minuti postigao je Jari Litmanen, legendarni igrač Ajaxa i Liverpoola koji će u veljači napuniti 40 godina.

Engleska je doživjela nokaut na Wembleyju, u prekrasnoj utakmici Francuska je nadigrala domaćina te na kraju slavila sa 2:1 (Benzema, Valbuena/Crouch). Engleski igrači i izbornik Fabio Capello s terena su ispraćeni uz gromoglasne zvižduke.

Portugal je u derbiju Iberijskog poluotoka u Lisabonu s uvjerljivih 4:0 deklasirao svjetske prvake Španjolce. Pogotke su postigli Martins i Ramos (autogol), Postiga i Almeida.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?