Neobavezni odgovori

Franjo 'otvorio dušu' učenicima: Nisam želio biti Papa!

'Pope Francis gestures as he speaks during a weekly general audience in Saint Peter's Basilica, at the Vatican April 3, 2013.    REUTERS/Stefano Rellandini (VATICAN - Tags: RELIGION)'
Reuters/PIXSELL
07.06.2013.
u 15:27

Franjo je objasnio i zašto nije uselio u papinski apartman u Vatikanu. - Problem je bio u mojoj osobnosti, jer ja moram živjeti s ljudima. Ukoliko živim sam tada se osjećam izolirano - kazao je Papa.

Papa Franjo se danas družio sa stotinama učenika isusovačkih škola, a dozvolio si i neobavezno odgovaranje na pitanja te je u šali kazao da nikada nije želio posao poglavara Crkve kao i da je odbio luksuzni smještaj u Vatikanu zato što bi mu tamo bilo dosadno, piše France24.

- Čini se da se baš i ne voli previše onaj tko želi biti Papa - odgovorio je na pitanje učenika kroz smijeh Franjo. - Nisam želio biti Papa - kazao je poglavar Katoličke crkve. Njegov prethodnik Benedikt XVI. je jednom kazao da se molio Bogu da ga ne izaberu i dodao da ga "očito tada Bog nije slušao".

Franjo je objasnio i zašto nije uselio u papinski apartman u Vatikanu. - Problem je bio u mojoj osobnosti, jer ja moram živjeti s ljudima. Ukoliko živim sam tada se osjećam izolirano, a tada to ne bi bilo dobro za mene. Bilo bi loše i bilo bi mi dosadno - kazao je papa Franjo.

>>Papa nije namjeravao reći da je 'raj i za ateiste i agnostike'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije