Naslovnica Svijet

Francuska izdala upozorenje veleposlanstvima zbog karikatura

Upozorenje je izdano nakon što je satirični tjednik Charlie Hebdo objavio karikature proroka Muhameda. Fancuska veleposlanstva, konzulati, kulturni centri i škole u dvadesetak država biti će zatvorene tijekom slijedećih nekoliko dana
20. rujna 2012. u 07:31 0 komentara 1 prikaza
charlie hebdo
Foto: Reuters/PIXSELL

Francuska je izdala upozorenje veleposlanstvima nakon što je francuski satirični tjednik Charlie Hebdo objavio karikature proroka Muhameda, javlja BBC. Fancuska veleposlanstva, konzulati, kulturni centri i škole u dvadesetak država biti će zatvorene tijekom slijedećih nekoliko dana radi mjera opreza.

Francuski ministri izrazili su zabrinutost zbog karikatura koje je objavio Charlie Hebdo , ali  brane slobodu tiska. Interventna policija razmještena je u uredima tjednika u Parizu, a tjednik je potvrdio da je njegova internetska stranica napadnuta.

Karikature ismijavaju proteste i nasilje u koje je izbilo u muslimanskim državama nakon objave filma Nevinost muslimana.

>> Francuski tjednik objavio karikaturu proroka Muhameda

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.