mjere opreza

Francuska izdala upozorenje veleposlanstvima zbog karikatura

charlie hebdo
Reuters/PIXSELL
20.09.2012.
u 07:31

Upozorenje je izdano nakon što je satirični tjednik Charlie Hebdo objavio karikature proroka Muhameda. Fancuska veleposlanstva, konzulati, kulturni centri i škole u dvadesetak država biti će zatvorene tijekom slijedećih nekoliko dana

Francuska je izdala upozorenje veleposlanstvima nakon što je francuski satirični tjednik Charlie Hebdo objavio karikature proroka Muhameda, javlja BBC. Fancuska veleposlanstva, konzulati, kulturni centri i škole u dvadesetak država biti će zatvorene tijekom slijedećih nekoliko dana radi mjera opreza.

Francuski ministri izrazili su zabrinutost zbog karikatura koje je objavio Charlie Hebdo , ali  brane slobodu tiska. Interventna policija razmještena je u uredima tjednika u Parizu, a tjednik je potvrdio da je njegova internetska stranica napadnuta.

Karikature ismijavaju proteste i nasilje u koje je izbilo u muslimanskim državama nakon objave filma Nevinost muslimana.

>> Francuski tjednik objavio karikaturu proroka Muhameda

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?