MOSTAR

FOTO: Naš nuncij - promocija knjige o Alessandru D’Erricu

nuncij
23.03.2012.
u 14:08

Održana promocija knjige u Mostaru za povijest

“Biti čovjek znači postajati čovjekom”, izreka je poznatog njemačkog filozofa Karla Jaspersa. Sažeto, u jednoj rečenici moglo bi se opisati djelovanje apostolskog nuncija Alessandra D’Errica, papinskog predstavnika koji je za svog šestogodišnjeg djelovanja u zemlji uništenoj ratom, brojnim predrasudama te razlikama među ljudima, uspio svojom skromnošću i britkim odgovorima osvojiti podijeljena srca i graditi mostove dijaloga među narodima. U čast velikom prijatelju Hrvata, ali i ostalih naroda s kojima koegzistiraju u BiH, Večernji list zajedno sa sunakladnicima, Maticom hrvatskom i Napretkom, izdao je knjigu u kojoj se opisuje diplomatski život mirnog čovjeka u nemirnoj BiH.

U prepunoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, nazočni su dugim pljeskom pozdravili diplomata i nadasve čovjeka velikog srca - apostolskog nuncija. Na vrijednoj knjizi, koja će ostati za pamćenje generacijama, radilo je neumorno godinu dana mnoštvo ljudi, a u njoj su iznesena svjedočanstva brojnih političara, vjerskih vođa i državnika iz regije. Predstavljanju su upravo i nazočili brojni biskupi, ali i predstavnici svih vjerskih zajednica, predstavnici međunarodne zajednice, kao i brojni političari svih političkih opcija iz BiH. Glumci Maja Lasić i Robert Pehar animirali su publiku te čitali svjedočenja, a knjigu su predstavili vlč. Ivan Tolj, prof. dr. Miroslav Palameta, prof. dr. Marijan Šunjić, provincijal dr. fra Ivan Sesar, banjolučki biskup mons. dr. Franjo Komarica i nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

U programu je sudjelovala i klapa Da Capo koja je pjesmom obogatila promociju. U susretu s nazočnima, kao i u svom svakodnevnom životu, apostolski nuncij je pokazao kako je osim predstavnika Svete Stolice i čovjek za čovjeka. A knjiga je samo jedan mali kamenčić u mozaiku priče o jednom dobrom čovjeku iz Frattamaggiore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?