Ravno do dna - vatru gasi, a zmiju u glavu!
Komentari 47
Uvijek propustim te sjednice a eto , vidim , važne su i zanimljive nadasve. Lijepo je da gđa Bogdanka Srdić Vulpe voli kazalište i o njemu zna baš toliko koliko je potrebno onome koji je Bandićev čovjek kako se too kaže , a lijepo je da Miki ima i žene pod nadzorom , vidim birao ih je po nekom svom kriteriju, pametne i obrazovane ,nisu za kuhinju već za ozbiljna posla , ravnaju ili bi to željele a kada nije sve ravno trebaju druge žene da se izravna , izravnava se tako stručna sprema prema onome što građanka Srdić Vulpe zna o kazališnim umijećima izravnava se balet sa suvremenim plesom , Festival svjetskog kazališta sa imaginarnim festivalom teatra , izravnava krive Drine i umjetnica dramske riječi Velkovska , članica mnogih zapaženih kazališnih vijeća , svi oni ravnaju a da ravnatelji nisu ali znaju tko to treba biti i kako treba kazalište raditi . Misliti je drek znati a i Vrgoč misli da zna nešto o kazalištu , vrijeme koje dolazi razuvjerit će ju ali je neće zbuniti ,na žalost.Treba sve promijeniti , kakav ZOK , tko je to uopće pisao . Nikako umjetnici nisu pogodni za ravnatelje umjetničkih institucija , Ljuštinu treba staviti za ravnatelja baleta , gđu Bogdanku za šefa orkestra a gđu Velkovsku za šefa frizeraja ekipa snova !ZKM već je u prijedlozima pokriven osobom koja je toliko truda uložila u PMF e da bi bila ravnateljica kazališta za mlade i nasljednica takve veličine čiji dosadašnji uradak treba i dalje njegovati , krasno !¨Tko je vlasnik FSK ? pa čini se tko hoće , to zastupnici baš i nisu sigurni i nije ih ni briga ...kao i uvijek razočaravajući tjedan je iza nas , ono što dolazi teško da može biti bolje . Gradonačelnik traži ljude koji imaju mišljenje o Mesničkoj i rasvjeti u njoj, nedostaje mu dvoje ljudi , pa valjda ima u ovom gradu dvije osobe sa mišljenjem o tom problemu ili će i to ON sam morati riješiti izmjenom nekog zakona uz pomoć svoje ženske čete , sve je tom čovjeku palo na leđa ...Ajzler
Gđa Mani nešto je tiha u posljednje vrijeme ali točno ste primijetili Ivane , postoji sličnost , bilo bi zanimljivo vidjeti te dvije genijalne tvorevine na zajedničkoj raboti , evo napr. mogla bi se upriličiti izvedba nekog teksta gđe Gotovacc na sceni HNK ...tko zna što nam budućnost nosi ...
Novi list , Frljić , HNK ....opet bez Šnajdera . Frljić veli da se pet mjeseci spremao za taj tekst , pa zašto bi se glumci spremali dva tjedna !?
Gospon Ljuština bogme ste ostarili?Kaj Vam se još šljaka?
Novosti ....to je zbilja suviše i za nepismenog novinara , kakav sugovornik takav i novinar , koliko košta ova kuhinja ? Dobri Bože ! Nema ta žena pojma o kazalištu ! ni ova koja pita također , ta su pitanjaa napisana očito još proljetos , doista je mučno , nema te Europe koja primitivku može civilizirati , pristojni ljudi se bave onim što znaju !Grijeh je naš velik kada smo tako kažnjeni !
Tko još nije , neka sada pročita blog S.Banović na teatar.hr. Rječito i argumentirano napisano sa elementima o kojima i Slamka piše a valjda i glavni akteri čitaju ili, barem njihove tajnice ...jasno i glasno izrečeno- Car je gol ! Ako netko ima pozivnicu za novu baletnu premijeru u HNK neka ju NA NEKI NAČIN POKAŽE SVIMA SLAMKARIMA KOJI NISU IMALI TU SREĆU VIDJETI TAJ DIZAJNERSKI URADAK ! možda u napadu štednje nacionalno kazalište daje djeci u osnovnoj školi da im dizajniraju materijale, i to bih pozdravio kada bi bilo tako !Kritičari i to je lice kazališta , dajte se primite i tog dijela posla , ovo što uvidjeh u rukama značajne kolegice, a zove se pozivnica u HNK govori da je intendantica svojim mnogobrojnim talentima dodala i dizajnerke mogućnosti , uskoro će valjda i kostime kreirati . Ajzler
Vrgoč je apsolutno univerzalni talent, nešto kao Mani Gotovac.
To nam budućnost sigurno nosi. Ako budućnosti bude...
O ,sve je moguće kada je na djelu akt Nigdje pameti ! kako -lako ,kako Miki hoće !Ministrica isto valjda tako misli ..primijetih da je Ljuština postao ekonomist , moguće on ima dvije VSS a to je iz skromnosti krio od nas , svjedoci smo cijenjeni Ivane prisustvu čuda u kulturi , dvije VSS a neki niti jedne !i još bi da takav čovac ode u mirovinu ! Ajzler
Nisu samo gradska kazališta bakomati pojedinaca kao i mjesta za zapošljavanje odabranih. Ima toga na pretek i u drugim tzv. kulturnim institucijama Grada Zagreba. Naročito u socijalističkim kulturnim centrima koji daju najmanje kulture a najviše služe za pranje gradske love uz brdo fiktivnih faktura.
Ovo što se događalo na Skupštini tek je kruna dugogodišnjih napora Bandićeva kadra da uskladi zakone prema svojim potrebama. Dosadilo je, naime, g.Ljuštini slušati o tome kako vodi kazalište a nije za to kvalificiran jer ZOK propisuje, tu nema ni najmanje sumnje, kao uvjet umjetnički trening ili diplomu iz humaniora...I tu se trideset godina događa ono što je Moliere opisao u "Građaninu plemiću" kojega su poučili da čim progovori, govori u prozi, i on se odjednom silno čudi jer govori u prozi bez napora... tako se i Ljuština čudi prigovorima, kad on vodi kazalište bez ikakvog napora, a propisuju mu se nekakvi uvjeti. Dosta je toga, grmi gazda i eto ti Koste na zadatku. Nije prvi put. Statutima se frču ruke, cijedi ih se, skače po njima - sve dok ne priznaju da su besmisleni. Spektakularan slučaj sprema se statutu HNK-a koji će Vrgoč promijeniti potpuno mimo ZOK-a... itd, itdsl... sve skup, dosadno do bola. Glavno da je Frljić upravo ponizno poškakljao gazdu Kerempuha svojom razornom "satirom" i da je doživio stajaće ovacije. Hoće li uskoro neka premijera koja neće doživjeti salve koječega i stajaće ovacije? Ima li neka premijera izvan domaćeg kruga? Čisto sumnjam.
Gledam uslužne, Brecht bi rekao -kulinarske kritike u NL i u jutarnjem. Zašto se svi prave ludi? Zašto svi gledaju na drugu stranu? Za ime Boga, nije li g. Ljuština bio zadnji direktor Jazavca, i prvi direktor Kerempuha? Sigurno, on, on je između tih dvaju direktorstava imao nekih dilema. Sigurno, slabije je spavao. A onda, ipak... jerbo, naravno, život je nešto sasvim drugo. sad ga Frljić malo škaklja po trbušćicu i iza uha. Dirljivo. Za stajaće ovacije. Jer i za kritičare, život je ipak "sasvim nešto drugo".
bandiću kad ćeš poslat ljuštinu dušana u penziju u 67-oj ti je.
Ajzlere, kako se pet mjeseci pripremaš za tekst a nisi napravio prvi korak - potpisao ugovor s autorom? O ugovorima sam već pisala više puta. Kad bi barem nacionalna kazališta krenula s prakso potpisivanja prije početka posla, i to bi bilo nešto... A što nas čeka sljedeći tjedan? Tko živ - tko mrtav.
Podržavam Vaš prijedlog, cijenjeni Ajzleru, da se g. Ljuštinu imenuje šefom baleta. On se razumije u te stvari: učinio je u životu mnogo skokova i mnoga je toga pridržavao. K tomu, učestala bacanja u Manduševac očito ga pomlađuju. Najkasnije do proljeća, on bi mogao biti i prvak u corps de balleta, pak bi se tako ostvarila još jedna ušteda. Naime, samo je pitanje vremena kad će i Vrgoč proglumiti. Ali to nije ono što se čeka. Mi čekamo da netko propjeva.
Uostalom, zabilježeno je u kronikama da je Kralj Sunce (Le Roi Soleil) osobno plesao u baletima na dvoru. Jaka tradicija, dakle, govori prilog rješenju koje sam predložio. Ne znam što tu čeka Milan Bandić. Ako je mogao Lujo XIV., možee i on. On je naš osunčani kralj. Tsja, u tom bi slučaju Ljuština samo pridržavao... i strane malo skakutao.
Pogledajte novi trijumf estetike "moja-usta-hvalite-me" na portalu Novosti. D.V. at her best! Uistinu, sve je kod te gospođe fotoshop i sve je laž. Dokle?
Sve bolje od boljega
Pokušavam se orijentirati u toj gunguli oko Hrvatskog Fausta u Rijeci. Ugovor je svakako problem, ali ne izgleda mi da je najveći. Čini se, veći je problem što je Frljić, kao intendant koji određuje raspored rada u Teatru, za tajj komad odredio kraće vrijeme nego za stand-up komediju kod Gazde. Donekle, poznajem komad. Premda, čitao sam ga davno. Na jednom mjestu tamo piše: "Nigde pameti!"
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Cijenjena Vita , čuda u našim teatrima na pretek , kada netko u nacionalnim teatrima potpiše ugovor prije nego li počne sa radom javite mi vodim sve na ručak !Nije iznenađenje da se radi kako se radi a od početnikaa kakv je Frljić ne čudi me ... možebit je i kostim već sašio a Šnajdera obavijestio nije ..ma sve je to neozbiljno društvo i nedoraslo zadaći koji ima . Ništa se on nije spremao , ni dana, jer kada se ozbiljno radi tada se i tuđi rad sa ozbiljnošću vrednuje . Laži , laži i laži ...pričaju da im prođe vrijeme , novine to objave pa onda kao .. sve je bilo kobojage ..