Autoplagijat novinskog kolumnista parazitsko je novinarstvo ili onanija

Komentari 56

ZG
zorbas.grk
10:58 29.08.2014.

možda su i urednik i novinar bili mišljenja da je previše čak i kopiranje starog posta ....možda ih je vodila ona stara....svakom po zasluzi

VL
JL
Jura.Luzer
19:11 31.08.2014.

"Autoplagijat",,,,"parazitsko novinarstvo ili onanija" ..... Zanimljive reči. ----- Kak Vam nisu pale na pamet kad je dobropoznati novinarski jurišnik levoliberalne političke opcije i nesuđeni usjednik fotelje na Pantovčaku (štokrla je s gnjušanjem odbil) moj kolega komentator Nikola,Mika na Vaš blogg prenosil komentare s kojima se prije toga več par put na drugim mestima izsamozadovoljil?

VL
JL
Jura.Luzer
23:16 29.08.2014.

Joooooj gospođo Ružice ........ Kad smo več kod sex-terminologije ....... s ovim spominjanjem New Yorkera ........ zgledate mi ko voajerka koja š čežnjom gleda kaj se događa v susedstvu ........ pa se nada da bi se nekaj slično moglo i prinjoj dogoditi.

VL
ZG
zorbas.grk
10:59 30.08.2014.

14. tra 2014. - Hrvatska industrijska proizvodnja u veljači se smanjila 2,8 posto..... pad hrvatskog gospodarstva u drugom tromjesečju 0,8 posto na ....... 29.8.2014, Realan pad BDP-a u drugom tromjesečju 0,8%....e da je bar ovo autoplagijat !!!!!!

VL
LI
livoguza2
13:46 10.09.2014.

Vito! Ovaj tvoj komentar hoće postići da više puta ponovljena laž postne istina. I tebi ću autoplagirati ono što sam ovdje više puta objavio. Ne poznaje nitko, pa ni tvoj izvor Wiki bolje Šolu od njega samoga. Niti itko pametan isto piše u zatvorenom, privatnom pismu i javnom, otvorenom pismu. Isto tako nitko ne piše isto pismo curi i prijatelju. Što smije znati cura, ne smije prijatelj. Jedino ti i Ružica mislite da se privatna pisma mogu javno objavljivati bez volje pošiljatelja. Ne puše ljudi, ti si odavno popušio. Lp.

VL
VI
Vito
08:10 06.09.2014.

Ivica Šola. Izvor: Wikicitat. ''Skoči'' na: orijentacija, traži. Dr. Ivica Šola (Đakovo, 1968. -), teolog, komunikolog i novinar, najčitaniji kolumnist Glasa Slavonije. ___________ Citat ivice šole:Ja nisam novinar, niti komunikolog, niti sam to ikada bio ... Kraj citata ivice šole. __________ Prvo sam pročitao senzacionalistički "egotrip" ivice šole pa nakon toga potražio zapisnik gospođe zastupnice i sve to objavljujem, ako prođe "aministriranje, ovdje. ____________ Teolog = bogoslov _______ Taj javno objavljuje kako jedno misli za sebe, a drugo za javnost ________ I to ljudi "puše"

VL
gutenabend
11:34 16.09.2014.

Histerična kampanja Pantovčaka protiv Ivice Šole "Pogledajmo čime se bave savjetnici Ive Josipovića, koje mi plaćamo. Umjesto analize situacije u svijetu, za potrebe svog poslodavca i hrvatske države, Dejan Jović pažljivo prati domaću društvenu scenu, pa uspoređuje tekstove Ivice ŠoleŠole u rasponu više godina. Zar savjetnik predsjednika Hrvatske nema pametnijeg posla? Tko je Dejanu Joviću konkurencija, tko protivnik, a tko neprijatelj? Više je puta ponovio stavove zbog kojih bi Ivo Josipović trebao podnijeti ostavku na svoju funkciju. Jović to doživljava kao jasno ponavljanje svog svjetonazora, a ponavljanje stavova i ocjena kod drugih drži plagiranjem i autoplagiranjem."

VL
ciglerru
19:00 30.08.2014.

Livoguza2, šolina kolumna objavljena je u prilogu Obzor točno prije dva tjedna, a Jovićeva reakcija prošle subote u rubrici Otvoreno, a danas (subota, 30. 8. 2014.) Šolin reakcija na Jovićevo reagiranje, opet u rubrici Otvoreno.

VL
IG
Igi125
12:52 30.08.2014.

Novinar je kao arheolog samo što je razlika u nacinima istraživanja. Pogledajmo danas arheologiju. Prepuna je rupa i neodgovorenih pitanja samo zato što se u istraživanjima nije išlo dalje pa se danas otkriva da se povijest mora nanovo pisati jer su pronađene neke stvari koje bacaju novo svjetlo na našu povijest. A do toga je došlo jer je također netko rekao da se sve istražilo. Tako i novinari, kolumnisti nikad nebi trebali prestati istraživati nove informacije, pratiti ljude na funkcijama itd. jer tri godine je dosta dugo da se dogodi nešto drugo.

VL
IG
Igi125
18:14 30.08.2014.

zorbas.grk Pokušavam napregnuti svoj um da bi napisao tako inteligentan komentar od jedne rijeci al mi nejde. Ispricavam se al nejde pa nejde

VL
IG
Igi125
19:31 28.08.2014.

Ne sumnjam da je gospodin Šola novinar sa pozamašnim iskustvom i znanjem u tom poslu no ne slažem se sa njegovim objašnjenjem da je prepisao dio kolumne o gospodinu Jovicu jer ga je istražio prije tri godine i smatra da je istražio sve što se imalo za istražiti. Novinar mora biti vjeciti istraživac inace njegov posao gubi smisao. Stara arhiva je dobra ako bi se neki događaji iz povijesti usporedili sa sadašnjima ili je vrijeme potvrdilo da je ono što je recimo napisano prije deset godina zapravo istina no pisati kolumne prepisujuci staru arhivu je po meni pogrešan potez.

VL
DU
08:17 05.09.2014.

Sada sam još više uvjeren, nakon što je ustanovljeno da je g. Šola podmetnuo svoj stari tekst u svoju redovnu kolumnu, a da pri tomu, čini se, nije unaprijed upozorio urednika, i njegovog odgovora "kolumnistici Ružici Cigler", trebalo otkazati daljnjuu suradnju, bez obzira na naknadno očitovanje uredniku.

VL
IG
Igi125
11:12 02.09.2014.

livoguza2 Opet vi o nekakvoj anketi koju nisam ni vidio, o trenutnom predsjedniku itd. Ja sam vec pisao i prije da na izbore za predsjednika uopce ne izlazim ali sam procitao usporedbe između gospona sadašnjeg predsjednika i gospođe možda buduceuce predsjednice koje govore da zapravo i jedan i drugi kandidat ili vode ili planiraju voditi ovisno tko pobijedi istu politiku. Da je ono što sam napisao istina govori i odluka suda odnosno nepravomocna presuda obrazložena na preko 200 stranica. Milsim da je pogrešku napravio kolumnist Šola prije tri godine.

VL
IG
Igi125
16:26 31.08.2014.

livoguza2 Stranka ili stranke na koje se obrušio u novijim kolumnama gospon Šola iste su kao i prije tri godine. Dakle ono o cemu se kolumnist raspisao ovih dana mogao je napisati i prije tri godine pa samo prepisati alili nije. A ja ne koristim tuđa mišljenja nego koristim izjave drugih ljudi za poboljšanje rasprave. Dal se ja slažem sa njima, dal se vi slažete to je moja i vaša osobna stvar. Uostalom moje je mišljenje da se ne slažem niti sa jednim predsjednickim kandidatom.

VL
IG
Igi125
13:26 01.09.2014.

livoguza2 Mogli ste citirati i ostatak. Ovako ste jedan dio mog komentara izvadili iz konteksta i skrenuli u krivo. Ja sam pisao da su te iste stranke prije tri godine radile isto ono što rade i danas a to jeje da nevode brigu o nicemu osim o svojim potrebama. Dakle nisu ljudi postali ni dobri ni loši nego su ostali isti kakvi su bili. O teška gospodarska situacija ima veze sa procišcavanjem ovoga društva samo nama treba takvo procišcavanje da više nikome ne padne na pamet da na žrtvama skuplja bodove izbjegavajuci odgovore na stvarne probleme i tako osvaja izbore da bi se nastavilo tamo gdje se stalo.

VL
IG
Igi125
19:28 30.08.2014.

Malo sam švrljao po internetu da vidim što gospon piše i gdje sve piše. Po onome što vidim gospon ocito naginje ka desnici što je svakako njegovo pravo. No u njegovim istupima ima i nekih nedosljednosti. Citajuci o njemu naišao sam na informaciju da je gostujuci u emisiji Otvoreno ako se ne varam 2011. godine pozvao sve stranke desnice da se ujedine i uđu u HDZ jer je to stožerna stranka konzervativne orijentacije. . Tri godine kasnije upravo u vecernjem u kolumni objavljenoj 5. 8. 2014. godine isti kolumnist je o stožernoj stranci konzervativne orijentacije napisao da se lustracije odnosno cišcenja komunistickih kadrova treba bojati više nego SDP. Također sam procitao da je pisao kako je ulazak Hrvatske u EU pogrešan put ali da ce svejedno dati svoj glas za tu opciju. A sa zadnjom kolumnom odnosno sa dijelom koji nije prepisao se slažem. Nama ne treba ni jedan od predsjednickih kandidata. Po meni netreba nam ni predsjednik jer ionako ne odlucuje o nicemu.

VL
DU
07:33 29.08.2014.

Prvo: Mislim da Ivica Šola nije novinar, njegovo osnovno zanimanje je teolog i komunikolog. Radi i vjerojatno zarađuje za život kao naručeni ili zaposleni kolumnist, kako sam kaže, u raznim publikacijama i medijima, a to nije isto što i biti novinar. Drugo: Opet se vraćamo na rad urednika koji je morao znati, prije nego je objavljen tekst g. Šole da je on taj tekst ili dio teksta već ranije objavio, a to znači da ga je g. Šola morao o tomu kao i o razlozima svog postupka obavijestiti urednika te nakon toga obojica ili urednik sam odlučiti hoće li se taj tekst obajviti ili ne. Možemo se složiti da g. Šola nije imao nikakvu ideju o čemu bi pisao u svojoj kolumni budući je možebitno bio ograničen vremenom ali to ga naravno ne opravdava. S ovime je narušen odnos urednik-kolumnist-novinar pa kad je jednom nešto na takav način narušeno teško je popravljivo a o povjerenju da i ne govorimo. Ovako to ispada smiješno i šlamperajski pa eto gospođa Ružica mora i na ovaj način braniti integritet i dostojanstvo Večernjeg lista.

VL
IG
Igi125
17:14 30.08.2014.

livoguza2 Ne nego sam radio usporedbe što se događa kad arheologija zakljuci da je sve istraženo pa ispadne da nije istraženo niti pola. Inace koristim fejs ali ne pratim poznate osobe tako da neznam što objavljuju no uvjeren sam dada je predsjednikov analiticar je se o njemu radi u tri godine sigurno napravio neke poteze vrijedne spomena u novoj kolumni. Neznam, prepisati greške ili dobre poteze koji su povuceni prije tri godine mi se ne cini kao korektno prema osobi o kojoj se piše jer ako je napravio nešto loše prije tri godine doci ce na sud javnosti kao da je napravio sada.

VL
ciglerru
09:40 29.08.2014.

Mišo, nije riječ o ideji, o temi, nego je riječ o prepisivanju od riječi do riječi. Dakle, moram se sjetiti da neki tekst već postoji i svjesno ga kopirati i preseliti u novi tekst.

VL
IG
Igi125
10:51 01.09.2014.

livoguza2 I to što pratim dosta je. Ja sam se osvrnuo na pisanje gospona o dvije najvece stranke koje nisu ni ljeve ni desne. Imaju neki svoj put samo nitko nezna koji osim da su sve gori. Dakle prije tri tri godine su radili ono što rade i danas, vode brigu o samima sebi. Samo što je gospon kolumnist prije tri godine pisao nešto drugo od onoga što danas piše. Dakle to je za mene nedosljednost jer ako se sad iako je to u ovoj gospodarskoj situaciji nebitno na sva zvona propagira lustracija propaganda se mogla raditi i prije par godina. No nije tad su oni koje danas proziva bili dobri. Isti ljudi tada dobri danas loši.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.