SANKCIJE

Fifa će u listopadu izreći sankcije NS BiH, Sušić lobira u Parizu

dominkovic
Zoran Grizelj
20.07.2010.
u 17:54

Dominković: Dva puta su nas pismeno upozoravali, a u šest mjeseci četiri puta su dolazili predstavnici Fife i Uefe i sigurno je da misle ozbiljno

U NS-u BiH shvatili su da upozorenja Fife i Uefe glede izmjene Statuta krovne kuće bh. nogometa nisu bezazlena.

Dva pismena upozorenja

- Dva puta su nas pismeno upozoravali, a u šest mjeseci četiri puta su dolazili predstavnici Fife i Uefe, žele da se Statut uskladi s ostalim statutima. Ne radi se samo o BiH nego o svih 53, odnosno 208 saveza pod okriljem Uefe i Fife, kazao nam je dopredsjednik NS-a BiH Iljo Dominković. Kaže kako je tijekom jučerašnjeg dana u Savez stigao dopis Uefe u kojem traže da im se prevedu i dostave transkripti s posljednjih sjednica Skupštine i Izvršnog odbora NS-a BiH.

- Taj zapisnik će biti sastavni dio izvješća, objasnio nam je Iljo Dominković. Jedan od onih koji nije prihvatio novi statut je i Josip Bevanda.

- Glasovao sam onako kako smo se ranije dogovorili na sjednici NS-a FBiH. sada Čolaković kaže kako treba suspendirati klubove čiji su predstavnici bili protiv, pitao sam ga bi li isto tako postupio i da bošnjački klubovi imaju uspjeh u europskim natjecanjima. Prema informacijama kojima raspolažem, Savez neće biti suspendiran, a Predsjedništvo je odgovorno za mnoge stvari, pa i za milijunske dugove jer je nesposobno, smatra Bevanda.

Sušić: Pogubna odluka

Dužnosnici Fife poručili su da duboko žale što je Nogometni savez BiH odbio prijedlog reformi Statuta, ali i dodali kako neće tako brzo odlučiti o sankcijama.

Jučer je objavljeno kako će izvršnim odborima Fife i Uefe biti dostavljen zajednički izvještaj, ali da će se njihovi članovi sastati tek u listopadu.

Za spas bh. nogometa u Parizu lobira i, posljednjim događajima razočarani, Safet Sušić.

- Takva odluka za bosanskohercegovački nogomet bila bi katastrofalna. Razočaran sam ponašanjem čelnika Saveza. Neprihvaćanjem izmjena Statuta izložili su nas suspenziji, a imamo reprezentaciju koja može otići na veliko natjecanje. Ne znam kakav je interes tim ljudima da rade u bh. nogometu, kazao je Safet Sušić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije