Odlazak vođe

Fidel Castro napustio i mjesto šefa Komunističke partije

Fidel Castro
REUTERS
20.04.2011.
u 08:10

Svoju funkciju predao je na raspolaganje stranci i njenu sadašnjem čelniku, svojem bratu Raulu, koji je funkciju predsjednika od Fidela preuzeo 2006., nakon što se narušilo zdravlje starijeg brata

Nakon što je mjesto predsjednika Kube prepustio bratu Raulu, Fidel Castro objavio je da napušta i poziciju šefa Komunističke partije. Dogodilo se to nakon što je stranka na kongresu odobrila mnoštvo ekonomskih reformi. Osamdesetčetverogodišnji političar bio je prvi tajnik Centralnog komiteta partije od njezina stvaranja 1965. godine.

Svoju funkciju predao je na raspolaganje stranci i njenu sadašnjem čelniku, svojem bratu Raulu, koji je funkciju predsjednika preuzeo od Fidela 2006., nakon što se zdravlje starijeg brata narušilo. Odlazak Castra iz partije dogodio se nakon kongresa u ponedjeljak, kada je prihvaćen niz mjera s ciljem zaštite kubanske ekonomije od kolapsa.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

KI
kitikat
11:50 20.04.2011.

ide tako brzo,tek je bio 40 godina na, celu

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije