Liga prvaka

Ferguson već prekrižio Schalke, na Nijemce s drugom momčadi

'26.04.2011, Veltins Arena, Gelsenkirchen, GER, UEFA CL, Halbfinale Hinspiel, Schalke 04 (GER) vsManchester United (ENG), im Bild Kopfball Rio Ferdinand (Manchester #5) vs Raul Gonzalez (Schalke ESP #
'nph / Scholz'
04.05.2011.
u 09:21

Ne podcjenjujemo Schalke, no poštedjet ću Hernandeza i Rooneya za nedjeljnu utakmicu s Chelsea, kaže Sir Alex

Sudeći po pisanju engleskih medija, uzvratna utakmica Manchester United - Schalke samo je formalnost, nitko i ne pomišlja da bi društvo iz Gelsenkirchena moglo napraviti čudo i preokrenuti 0:2 iz prve utakmice. I Sir Alex Ferguson puno više razmišlja o nedjeljnom dvoboju protiv Chelsea nego o onom s Raulom i društvom.

– Ne podcjenjujemo Schalke, no moram poštedjeti nekoliko igrača za nedjelju. Zato će umjesto Rooneya i Hernandeza u napadu igrati Berbatov i Owen. A od prve minute i Scholes. Sve su to iskusni igrači koji će jako dobro obaviti svoj posao – kaže trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson.

Rooney možda neće biti ni na klupi, jer je zbog umora propustio jučerašnji trening.

Uz iskustvo, na strani Uniteda su i brojke. Naime, Manchester nikada u povijesti europskih natjecanja nije ispao iz nokaut faze Lige prvaka nakon što je pobijedio u prvoj utakmici.

Neuer daleko od Uniteda

Najbolji strijelac europskih natjecanja u povijesti, Schalkeov napadač Raul, smatra da njegova momčad još ima šanse za ulazak u finale.

– Ostalo je još 90 minuta, bit će jako teško, ali sve je moguće. No, neće nam biti dovoljne samo Neuerove obrane, već i mi u napadu trebamo nešto zabiti – smatra Raul.

Engleski mediji pišu da bi vrataru Schalkea to mogla biti završna provjera za stalni dolazak na Old Trafford, no njegov menadžer tvrdi drukčije.

– Znamo da je Ferguson zainteresiran za Neuera, no Manuel je zasad bliži opciji da ostane u Njemačkoj – izjavio je menadžer Thomas Kroth, naznačivši tako da je njegov klijent blizu odlaska u Bayern.

Suci pomogli Manchesteru

Na jučerašnjoj konferenciji Ferguson je pak opet govorio o sucima, te o utakmici s Chelsea.

– Nadam se da će u nedjelju suđenje biti pošteno – počeo je već stvarati pritisak na suce Sir Alex.

No, engleski The Observer poručio je Škotu da prestane kukati, jer Manchesteru su suci ove sezone puno više pomogli nego odmogli. Observer je pregledao sve utakmice crvenih vragova, te izbrojio šest situacija u kojima su teško oštećeni, no čak devet u kojima su jako oštećeni njihovi protivnici. I Patrice Evra poručio je svom treneru da se nepotrebno žali na suce.

– U susretu s Arsenalom mi smo bili problem, a ne sudac. Nismo igrali na prepoznatljiv Manchesterov način, a kada je tako, onda i ne zaslužujemo pobjedu. Glupo je sada tražiti ispriku u lošem suđenju, jer igrali smo sramotno – tvrdi Evra.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije