VAN ZAKONA

Federalna policija pokušala bez naloga upasti u mostarski zatvor

zatvor
PIXSELL
24.10.2013.
u 20:55

Zatvorski policajci zaprijetili uporabom vatrenog oružja zbog nelegalnog upada u zatvor

Prema informacijama do kojih smo došli, danas oko 14.30 sati malo je nedostajalo da dođe do oružanog incidenta u sklopu mostarskog zatvora. Kako doznaje Bljesak.info, pred zatvor su došli pripadnici Federalne uprave policije. Četvorica naoružanih pripadnika FUP-a su ušli u zatvor pod izlikom da imaju nalog da izuzmu dosje Dominika Ilijaševića Come.

Kada ih je dežurni zatvorski policajac pitao gdje im je sudski nalog, policajci FUP-a su odgovorili da njima ne treba nalog, da imaju usmeni nalog te ako treba, zvat će specijalce koji će \'\'razvaliti cijeli zatvor\'\' ako im se ne da dosje, doznaje Bljesak.info iz neslužbenih izvora.

Zatvorska policija ih je upozorila da bez sudskog naloga nezakonito ometaju rad i sigurnost zatvora te ukoliko ne napuste zatvor njihovo ponašanje smatrat će se kao napad na zatvor. Tada im je skrenuta pažnja od strane zatvorskog osoblja, da će sukladno zakonu, zatvorski čuvari imati pravo upotrijebiti oružje. Nakon dva sata prepirke pripadnici FUP-a su napustili zatvor.

Za potvrdu i komentar ove vijesti kontaktiran je Romea Zeleniku ravnatelj KPZ Mostar. Ravnatelj, kojega je Bljesak.info dobio dok je bio na putu, potvrdio je dolazak federalnih policajaca i dan prije, u srijedu, od kojega su tražili isti dosje. Tada im je ravnatelj Zelenika rekao da ne mogu ništa dobiti bez sudskog naloga.

Vezano za današnji dolazak, ravnatelj je potvrdio da je došlo do manjeg incident zbog bahatosti federalnih policajaca.

Izrazio je žaljenje što je na putu pa ih u petak ne može dočekati ako dođu sa sudskim nalogom, ali je pozvao sve medijske kuće da dežuraju pred mostarskim zatvorom da se ne ponavlja situacija da samo Federalna televizija ima ekskluzivno pravo da prati svaki potez pripadnika Federalne uprave policije.

Napominje da je ovo sve pokušaj pojedinaca iz FUP-a koji uz pomoć novinara FTV-a rade na njegovoj diskreditaciji \'\'uz podle igre i namještanja\'\'.

Indikativno je kako su novinari FTV-a i jučer i danas pred mostarski zatvor došli u isto vrijeme kada i pripadnici FUP-a. Još od prije, u dosta drugih akcija FUP-a, zajedno s policajcima bile su i kamere FTV-a tako da je više nego očigledna dobra \'\'koordiniranost\'\' novinara ove medijske kuće i policajaca FUP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?