FINALE EUROPA LIGE

Falcao u Bukureštu lovi drugi uzastopni naslov

\'Atletico de Madrid\'s Radamel Falcao Garcia goal during la Liga match on april 11th 2012. Foto © nph / Cesar Cebolla  ? *** Local Caption ***\'
Pixsell
09.05.2012.
u 10:21

Učitelj protiv učenika - trener Athletica Marcelo Bielsa četiri je godine vodio Diega Simeonea u argentinskoj reprezentaciji

Bukurešt će u srijedu biti domaćin najvećeg sportskog događaja u povijesti toga grada, finala Europske lige u kojem se sastaju madridski Atletico i Athletic iz Bilbaa. Gotovo 40 tisuća Španjolaca doći će u rumunjsku prijestolnicu, a kako bi se izbjegli mogući sukobi, navijači će u gradu biti odvojeni u dvije skupine.

Simeone: Poštujem Bielsu

Madridskom klubu to će biti osmi europski finale u povijesti, a dosad je osvojio Kup pobjednika kupova 1962., Europsku ligu 2010., a iste godine i Europski superkup. S druge strane, Athletic nikada nije osvojio europsko natjecanje, a ovo mu je prvi finale od 1977. kada je u finalu Kupa Uefe poražen od Juventusa.

- Vraćam se nakon ozljede zbog koje sam propustio posljednja dva ligaška susreta. Spreman sam i uvjeren da možemo osvojiti Europsku ligu - rekao je igrač Athletica Iker Muniain, a nadovezao se njegov suigrač Llorente:

- Na početku sezone nitko nije vjerovao u nas, a mi smo ostvarili odličnu europsku sezonu. Sada moramo učiniti sve da i osvojimo Europsku ligu kako se pobjeda nad Manchester Unitedom ne bi okarakterizirala kao slučajna.

Taj susret bit će i borba učenika protiv učitelja. Trener Bilbaa Marcelo Bielsa četiri je godine vodio Diega Simeonea u argentinskoj reprezentaciji.

- Iznimno poštujem Bielsu, odličan je trener, pravi profesionalac. Međutim, na terenu igraju igrači, a ne mi. Athletic igra direktno i brzo, nogomet visokog intenziteta. Tako igra cijele sezone, a poznavajući njegova trenera, tako će igrati i u srijedu. Moramo biti koncentrirani 90 minuta želimo li do naslova - rekao je strateg madridskog Atletica Simeone.

Marcelo Bielsa zanimljiva je ličnost, njegove trenerske metode zaista su posebne. Primjerice, braniči, veznjaci i napadači često treniraju odvojeno, pa se nekad danima ne vide. Zanimljivo je da je nakon dolaska u Bukurešt odbio spavati u predsjedničkom apartmanu, gdje će odsjesti njegovi igrači, već je tražio običnu sobu.

Falcao slavio i s Portom

Te dvije momčadi nikada se u povijesti nisu sastale u europskom natjecanju, a ove su sezone dvaput igrale u španjolskom prvenstvu. U listopadu prošle godine momčad iz Bilbaa pobijedila je s 3:0, dok je Atletico u ožujku ove godine bio bolji slavivši pobjedu 2:1.

Atleticov napadač Radamel Falcao mogao bi drugu godinu zaredom osvojiti to natjecanje. Prošle je sezone sa 17 golova (najbolji strijelac Europske lige) predvodio Porto do naslova, a naslov najboljeg strijelca može osvojiti i ove sezone. Trenutačno s deset golova dijeli prvo mjesto s Huntelaarom.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije