PORUGALCI BOLJI

Europsko prvenstvo za BiH ipak ostaje samo san

bih
Foto: L
1/3
15.11.2011.
u 23:58

Portugal je s šest pogodaka ispratio reprezentaciju BiH s stadiona u Lisabonu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela izboriti odlazak na Euro 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Drugi put zaredom bh. nogometaši su zaustavljeni na posljednjoj stepenici, a i ovoga puta u doigravanju su se radovali Portugalci.

Reprezentacija Portugala je u uzvratnom susretu doigravanja u Lisabonu slavila sa 6:2 i zasluženo izborila odlazak na smotru najboljih europskih reprezentacija.

Strijelci za Portugal bili su Ronaldo (8., 53.), Nani (24.), Postiga (72., 82.) i Veloso (80.), dok su golove za BiH postigli Misimović (41.-penal) i Spahić (65.).

Susret je protekao u dominaciji domaćih nogometaša, koji su u potpunosti nadigrali izabranike  Safeta Sušića. Nogometaši BiH nisu imali rješenje za brzu igru domaćina, koji su već na početku pokazali da su trenutno bolji tim od BiH.

Portugal je poveo već iz prve prilike, iz slobodnog udarca u 8. minuti, kada je Ronaldo preciznim udarcem sa 25 metara pogodio gol.

Na 2:0 povisio je Nani u 24. minuti snažnim udarcem sa 30 metara.

Reprezentacija BiH prvi put je zaprijetila u 38. minuti preko Misimovića, koji je s 15 metara šutirao snažno, ali je Rui Patricio uspio da obrani. No, u nastavku akcije Coentrao u svom šesnaestercu igrao rukom, a sudija Stark je pokazao na bijelu tačku. Siguran s 11 metara bio je Misimović i tako vratio nadu bh. nogometašima za moguće iznenađenje.

No, stvari je na početak vratio Ronaldo u 53. minuti, kada je pobjegao obrani bh. tima, prošao golmana Begovića i loptu poslao u mrežu. Pored primljenog gola BiH je u ostala i s igračem manje, pošto je Lulić zbog prigovora dobio crveni karton.

No,  BiH je uspjela doći do drugog gola. U 65. minuti Spahić se nakon slobodnog udarca našao sam na sedam metara od protivničkog gola i rutinski poslao loptu u gol.

Ipak, Portugal je do kraja uspio brojčanu prednost, ali i bolju igru tijekom cijelog meča, krunisao s još tri gola. Prvo je Postiga u 72. minuti iskoristio asistenciju Micaela i povisio vodstvo svoje ekipe na 4:2, a u 80. minuti Veloso je majstorski pogodio iz slobodnog udarca za 5:2. Konačnih 6:2 postavio je Postiga u 82. minuti.

Portugal je tako postao 16. reprezentacija koja će igrati na EP-u i naći će se u žrijebu grupa, 2. prosinca u Kijevu.

U utakmici u Lisabonu, ekipe su nastupile u sljedećim sastavima:

Portugal: Rui Patricio, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao, Joao Pereira, Veloso, Moutinho, Meireles (od 63. Micael), Nani, Ronaldo, Postiga (od 84. Martins).

Bosna i Hercegovina: Begović, Papac, Spahić, Jahić, Rahimić (od 57. Maletić), Pjanić (od 64. Bešić), Misimović, Lulić, Medunjanin, Zahirović, Džeko.

Susret je sudio Nijemac Wolfgand Start.

Komentara 5

Avatar crosask
crosask
06:03 16.11.2011.

\"Europsko prvenstvo za BiH ipak ostaje samo san\". Za koga tocno?

KR
krtica
04:56 16.11.2011.

Najprije se treba \"sastaviti\" drzava da bi se mogao \"sastaviti\" drzavni tim! Kakav sastav - takav i rezultat!

BK
B Kosa
11:17 16.11.2011.

Igraci su se trudili. nikada netreba govoriti unaprijed govorilo se da bi nam valjalo i 1 1 prosli bi Portugal je uvjek bio jak protivnik oni govore isti jezik kao i Brazil sto govori portugalski jer su bili njihova kolonija i uvjek im je Brazil blizu Ja sam ocekivo tesku utakmicu za nasu reprezentaciju ali nisam ocekivo ovakav rezultat

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije