BUNT

Elektroprivreda BiH podiže cijenu struje građanima za 47,4 posto?!

struja
VL FOTO
13.06.2011.
u 16:32

Do sada se govorilo o prosječnom poskupljenju struje, ali nitko nije rekao koliko će struja poskupjeti građanima

Građanima nikada nije jasno rečeno koliko poskupljenje stvarno traži EP BiH, upozoravaju iz Saveza udruženja potrošača BiH. Ponuđeno je više modela poskupljenja struje i još nije poznato za koju će se opciju odgovorni odlučiti na kraju. Građanima Federacije BiH struja bi mogla poskupjeti za 47,4 posto, a ne za 30 posto, kako je to do sada iznošeno u javnost, upozoravaju iz Saveza udruženja potrošača BiH.

Javne rasprave

Predstavnici Saveza kao umješači su sudjelovali u javnim raspravama koje je organizirala Regulatorna komisija za električnu energiju u FBiH (FERK) u povodu zahtjeva Elektroprivrede BiH za korekciju cijena. Oni navode da javnosti i građanima nikada nije jasno rečeno da ova kompanija traži da poskupljenje za domaćinstva bude 47,4 posto! - Svi sudionici javnih rasprava koji nisu iz FERK-a i EP BiH zavaravani su do posljednjeg dana. Uvijek je spominjan samo prosječni porast cijena od 13 do 21 posto kojim bi se osigurao potrebni ukupni prihod da EP BiH ne bude u gubitku.

No, oni nisu tražili da struja poskupi svim potrošačima - objašnjava Gordana Bulić, predsjednica Upravnog odbora Saveza. Dodaje da je Elektroprivreda BiH tražila da ostanu stare cijene struje za javnu rasvjetu i industriju, dok su za mala i srednja poduzeća čak tražili pojeftinjenje od oko pet posto.

Bunt umirovljenika

Najavljeno povećanje cijena električne energije u neprihvatljivim iznosima primljeno je s iznenađenjem, ogorčenjem i nevjericom od umirovljenika u Federaciji BiH, koji se nalaze u izuzetno teškom materijalnom položaju. Smatraju kako će doći do lančane reakcije i novog vala poskupljenja u Federaciji BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?