Intervju za Fifu

Eduardo: Iskusni smo, znat ćemo se nositi s atmosferom u Beogradu

'15.10.2012. Croatia, Osijek - Qualifying match for FIFA World Cup 2014, group A, Croatia - Wales. Eduardo da Silva, Mario Mandzukic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Goran Stanzl/PIXSELL
06.06.2013.
u 11:00

– Ne smijemo se opustiti jer kao drugoplasirana momčad u dodatnim kvalifikacijama možemo igrati protiv Francuske, Španjolske, Engleske ili Portugala

Uoči sutrašnje utakmice protiv Škotske, hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva dao je intervju za službenu stranicu Fife. Naravno, glavna tema bila je Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

– San mi je igrati na svom prvom, vjerojatno i zadnjem Svjetskom prvenstvu, u svom rodnom gradu Riju, blizu svojih prijatelja koji me prate. Jako sam uzbuđen i motiviran da ostvarim plasman u svojem vjerojatno posljednjem pokušaju, zato ću učiniti sve da se kvalificiram za Brazil. Puno bi nam to značilo, ali imamo još posla – započeo je razgovor Eduardo te se osvrnuo na našu kvalifikacijsku skupinu.

– Ide nam dobro u skupini sa Srbijom, Belgijom, Makedonijom, Škotskom i Walesom. Minimalno smo drugi, ali borit ćemo se za automatski plasman u Brazil. U dobroj smo poziciji, ali i Belgija također, tijesna je borba između nas. Bit će jako zanimljivo igrati s njima utakmicu koja će odlučiti tko ide na Svjetsko prvenstvo. Imamo još uzvrat sa Srbijom u Beogradu, dvije utakmice sa Škotskom i ne smijemo se opustiti jer kao drugoplasirana momčad u dodatnim kvalifikacijama možemo igrati protiv Francuske, Španjolske, Engleske ili Portugala.

Neizbježna tema bili su i susreti protiv Srbije.

– Prvu utakmicu shvatio sam kao skroz normalnu, igrali smo s istim pristupom kao protiv Walesa ili Belgije. Mislim da su mediji napuhali atmosferu i više nego što je bilo potrebno i svi igrači lijepo su se ponašali. Svi naši igrači igraju za velike momčadi, imaju puno iskustva i uvjeren sam da će se moći nositi s atmosferom u Beogradu.

>>Srbi gostuju u Bruxellesu: Ne igramo za Hrvate!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?