NOVE NEPRILIKE

Džombić pozvao na pripreme za obranu od poplava

dzombic
08.02.2012.
u 15:17

Džombić je pismo uputio u namjeri da se preduprijede sve moguće posljedice mogućih poplava

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić uputio je danas pismo predsjednicima vlada Federacije BiH Nerminu Nikšiću, Srbije Mirku Cvetkoviću, Crne Gore Igoru Lukšiću i Hrvatske Zoranu Milanoviću u kojem predlaže osnivanje zajedničkog koordinacionog tijela koje će imati zadatak da unaprijed pripremi plan da bi, na najbolji način, spremili svoje kapacitete za zaštitu stanovništva i spriječili poplave neželjenog obima.

Džombić je pismo uputio u namjeri da se preduprijede sve moguće posljedice mogućih poplava.

Podsjeća i da su snježne nepogode u proteklih nekoliko dana pogodile većinu zemalja zapadnog Balkana, ali i šireg okruženja.

„ Svjedoci smo hladnog talasa koji, pored veoma niskih temperatura, nosi sa sobom i više nego obilne padavine koje su izazvale velike probleme. Nažalost, elementarna nepogoda koja nas je zadesila, prouzrokovala je i određeni broj ljudskih žrtava. Svjestan činjenice da svi zajedno činimo maksimum, shodno kapacitetima koje imamo,  da bismo pomogli svim ugroženim kojima je pomoć neophodna, smatram da naši problemi neće prestati, samim prestankom snježnih padavina“, ukazuje entitetski premijer.

Zato želi, kako dodaje, da se pažnja, već sada, usmjeri na period pred nama, kada se naslage snježnog pokrivača počnu topiti i kao moguću posljedicu donesu novu elementarnu nepogodu - poplave.

Smatra da je ovo inicijativa koja, na najbolji način, može na vrijeme omogućiti neophodne pripreme da bi se zajednički, preventivno djelovalo na eventualne prirodne nepogode.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?