Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Dva HDZ-a mogu sa SNSD-om sklopiti novu vlast u Livnu

Tamo je od nešto više od 21.000 birača koji su izašli na izbore najveći broj glasovao za HDZ BiH
05. listopada 2010. u 07:55 5 komentara 5 prikaza
izbori
Foto: VL FOTO

Najkompliciranija situacija s uspostavom vlasti na županojskoj razini bit će u Hercegbosanskoj županiji. Tamo je od nešto više od 21.000 birača koji su izašli na izbore najveći broj glasovao za HDZ BiH. Ova će stranka u vjerojatno najšarenijem društvu od svih županija imati sedam zastupnika.

Slijedi HDZ 1990. koji bi trebao dobiti četvoricu zastupnika, kao i Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata. HSP-u BiH bi trebala pripasti tri mandata, kao i Narodnoj stranci Radom za boljitak.

Po jedan mandat po sadašnjem izračunu imat će HSS-NHI, Demokratski narodni savez, Stranka demokratske akcije kao i Socijaldemokratska partija BiH.

  • mitar:

    Jadni ste i vi vas ucitelj dodik

  • bojler:

    mitre vidim zaspamao si mržnjom sve siteove koje si mogao, zamoleo bih te da laganin ako može oddhebeš u turcku svoju ha??

  • nacionalnifront:

    do prije tri dana bio sam protiv podjele BiH, ali nakon ovakve prevare Hrvata, po kojem ispada da je Zenica grad sa najviše Hrvata u tzv. Federaciji i tzv. BiH stvarno sam mišljenja da hitno treba treći entitet. BTW ispada ... prikaži još! da izmišljena podjela BiH koju su na salveti nacrtali Tuđman i Milošević uopće nije bilo ludo riješenje. Narod u Bosni bi bolje živio nego danas i imao bi barem nekakvu perspektivu. Bih treba urediti kao što je bila do prvog svjetskog rata, samo da sada bude pod patronatom EU. Nije država za Bosanca