Šokantno

Držali je kao robinju 10 godina

Karla
bportal.ba
27.05.2012.
u 13:19

Državljanku Njemačke je obitelj iz BiH punih 10 godina zlostavljala. Slučaj je otkrio susjed kojem sada prijete otmicom sina

Riječ horor je preblaga da bi se opisalo što je sve djevojka Karla prolazila posljednjih deset godina. Devetnaestogodišnja Nijemica živjela je punih deset godina u klasičnom ropstvu u selu Gojčin kod Kalesije. U zaselku Karavlasi, deset godina su je fizički i psihički brutalno zlostavljali, mučili i izgladnjivali članovi obitelji Marinković. Sve je počelo prije desetak godina, kada je Milenko Marinković doveo u selo Nijemicu Kristinu, koja mu je bila druga žena. U zaselak Karavlasi, u kojem u nekoliko kuća žive braća Marinković, Kristina je dovela četiri kćeri. Tri starije djevojke su se, navodno, udale sa Marinkovićeve rođake. Ova djevojčica je tada imala devet godina i ostala je živjeti kod Milenka.

Sustavno zlostavljanje

I tada je počela njezina drama. Prema za sada dostupnim informacijama, Karla je posljednjih deset godina zlostavljana na sve moguće načine. Bila je izgladnjivana, mučena, ponižavana na, za većinu ljudi, nezamislive načine. Zabranjen joj je bio kontakt s vanjskim svijetom. Esad Resić iz Repuha za Bportal.ba ispričao je kako je jednom prigodom vidio nesretnu Nijemicu kako su je natjerali da vuče zaprežna kola umjesto konja. -Govorili su: Hija, hija... kao da tjeraju konja. Pogledam, ne vidim konja. Onda vidim da ona vozi kola, dok se oni smiju-kazao je Resić. On je potvrdio da je u torturama nad djevojkom, osim uhićenog Milenka Marinkovića, sudjelovao i njegov rođak nadimka Celje, kojem on ne zna pravo ime. Kaže da je u još nekoliko navrata vidio kako se Marinkovići iživljavaju nad Nijemicom, koju su oni zvali Bedina. Veli da ju je vidio dok je jela tikvu, a da su se Marinkovići smijali i govorili kako ona misli da jede lubenicu. Jela je, dodaje Resić, i mekinje (stočnu hranu). Huškali su pse na nju i gledali kako je grizu. Cijelo vrijeme su se smijali, dok se djevojčica pokušala spasiti od pobješnjelih životinja. Drugi stanovnik ovog sela ispričao je kako je vidio Marinkoviće da nesretnu djevojku tjeraju da skoči sa velikom plasta sijena.

Tjerali je da skače na glavu

- Smijali su se i govorili joj da ne smije skočiti na noge, već na glavu, kao da skače u vodu, kaže on. Nesretna djevojka spašena je zahvaljujući Seadu Makaliću koji je uspio napraviti njenu fotografiju i odnijeti je policiji, kao dokaz da djevojka, za koju on kaže da je bila gotovo podivljala, uopće postoji. Kalesijska policija je još prošle godine tražila djevojku, ali su je tada Marinkovići sakrili u podrum. Ovoga puta su je našli u šumi. Kada je pronađena 19-godišnja djevojka bila je u izuzetno teškom psiho-fizičkom stanju, sa svega četrdesetak kilograma težine. Prebačena je u jednu sigurnu kuću na području Tuzle gdje se, kako doznajemo, uspješno oporavlja. Njezinim zlostavljačima je određen jednomjesečni pritvor i sada su u nadležnosti Tužiteljstva. Sigurno je kako će u idućih nekoliko dana na vidjelo izaći brojni detalji ovoga slučaja koji je šokirao cijelu regiju.

Ključne riječi

Komentara 1

FE
feuer
20:01 27.05.2012.

Kakve zivotinje od ljudiCovjek uzeo dijete s devet godina kao zenu, odmah na zid.A treba da se potrazi i njena mama koja je malodobno dijete ostavila nekom covijeku.(Manijaku) Sve ih zatvoriti i 10 godina mlatiti i raditi kao sto su oni radili ovoj djevojcici

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?