Samoubojstvo

Doživio krah nakon Sanaderova sloma pa se ubio u toaletu

zujic
VL FOTO
15.03.2012.
u 09:28

U oproštajnom pismu naveo razloge očajnog čina. Milutin Žujić bio je u posjedu 22 benzinske postaje u RS-u

Milutin Žujić iz Grubišinog Polja u Hrvatskoj, vlasnik lanca benzinskih crpki “Parma trade”, ubio se jučer hicem iz pištolja u svojoj kući u mjestu Trnu kod Laktaša, potvrđeno je u CJS Banja Luka. Nesretni Žujić je oko 13 sati otišao u toalet, koji se nalazi u garaži pokraj kuće gdje je sebi pucao u glavu. Pokraj tijela je pronađen pištolj i nema elemenata kaznenog djela.

- Iza sebe je ostavio i oproštajno pismo u kojem je svojoj ženi i dvoje djece objasnio razloge svoga očajnog čina. Detalji pisma nikome nisu poznati, a neslužbeno se moglo čuti da je Žujić u posljednje dvije-tri godine zapao u velike dugove. Upravo su dugovi bili motiv samoubojstva. Pojedini mediji u BiH svojedobno su objavili da iza Milutina Žujića i lanca benzinskih crpki “Parma trade” stoji hrvatski kapital, što službeno nikada nije potvrđeno. Prema pisanju medija, iza Žujića su izravno stajali bivši hrvatski premijer Ivo Sanader i nekadašnji šef ureda Franje Tuđmana Hrvoje Šarinić, a do financijskog kraha Parma tradea došlo je upravo nakon Sanaderova sloma.

- Žujić je u svom posjedu imao 22 benzinske crpke širom RS-a. Međutim, u posljednje dvije godine posao je počeo opadati, a već je imao ogromna zaduženja kod više poslovnih banaka u BiH. Digao je višemilijunske kredite koje jednostavno nije mogao servisirati i otplaćivati kamate.

Upravo zbog toga, u posljednjih godinu dana, počeo je prodavati imovinu, odnosno benzinske crpke koje je posjedovao. Međutim, ni to mu nije pomoglo izvući se iz velike financijske krize u koju je zapao, kažu poznanici.

Oni tvrde da je financijski krah Parma tradea započeo prije gotovo četiri godine, točnije nakon što je kupio hotel i benzinsku crpku “Milka” u Laktašima, u čijem sklopu se nalaze još restoran, auto-servis i autopraonica.

- Najviše je “pao” na toj kupovini, jer ti objekti su imali velike probleme s dozvolom za rad. Zbog toga su ga općinari više puta “pečatirali” te povremeno zatvarali i crpku i hotel. Zbog tih objekata se tužakao i povlačio po sudu s prijašnjim vlasnikom Vukašinom Vojinovićem. čak je i ovaj njega tužio jer mu navodno nije potpuno isplatio kupoprodajni ugovor. Sporili su se za više od milijun maraka. Sve je to imalo utjecaja i na ukupno poslovanje tvrtke - tvrdi se. Žujić je prije nekoliko mjeseci navedenu crpku uspio prodati za četiri milijuna maraka ruskoj kompaniji “Nestro petrol”. Međutim, ni tu nije profitirao jer se radilo o “prebijanjima” dugova, koji nisu išli njegovu korist.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije