Košarkaš godine

Dožai: Roko Ukić ne trči za novcem nego samo za loptom

\'04.09.2010., Istanbul - au0302u0080u008E2010 FIBA SP Istanbul.Utakmica osmine finala Hrvatska- Srbija u Sinan Erdem Dome.Roko Ukic Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL\'
Zeljko Lukunic/PIXSELL
30.12.2010.
u 14:02

- Marku Tomasu nedostaje dalmatinske prgavosti. Šteta što Barać nije igrao na svjetskom prvenstvu.

Sudački je posao jedan od najnezahvalnijih u vrhunskom sportu, posebice kada su u pitanju loptačke igre. Rijetkost je utakmica nakon koje su zadovoljne obje strane, uvijek se netko osjeća zakinutim, uvijek se sucima "štuca". To vrlo dobro zna i naš ponajbolji košarkaški sudac Srđan Dožai, koji je oguglao na sve to. Uostalom, drugačije sudac i ne možete biti.

Najmlađi Fibin sudac

Sucima zacijelo nije nimalo ugodno kada moraju ocjenjivati tko je najbolji košarkaš Hrvatske. Srećom, Srđan Dožai prihvatio se tog posla.

Godine 1993. Dožai je bio najmlađi europski sudac s položenim Fibinim ispitom. Za saveznog suca u bivšoj SFRJ položio je sa samo 19 godina. Danas je Dožai ujedno i šef marketinga u Hrvatskom košarkaškom savezu, pa se svakodnevno bori s recesijom.

- Velika je borba za novac, svi teško preživljavaju, pa i mi. Od mene se uvijek traži da nabavim kunu više. No, svi smo mi u savezu marketing, ja sam samo na vrhu te piramide. Naš glavni sponzor zasad je HEP, nadamo se da će tako biti i za Eurobasket u Litvi.

I Dožai Roka Lenija Ukića smatra najboljim košarkašem u 2010. godini.

- To je momak koji ne trči za novcem, a u košarci je od jutra do sutra. Bio to basket tri na tri ili nastup na svjetskom prvenstvu.

I drugi Hrvat u Fenerbahçeu u samom je vrhu njegova izbora.

- Marko je bio najbolji igrač hrvatskog prvenstva. Nedostaje mu jedino malo dalmatinske prgavosti, pa još nije pokazao što može.

Sudio Tomiću na debiju

Dožai je nekoliko puta sudio Realu, pa dobro zna što znači u tom klubu igrati jednu od glavnih uloga.

- Sudio sam baš prvu Antinu utakmicu u dresu Reala, i to protiv Makabija u Tel Avivu. Messina mu je odmah dao zapaženu ulogu.

Dožai je bodove dao i mladima Baraću i Bogdanoviću, koji samo potvrđuju da je Hercegovina novi rudnik hrvatske košarke.

- Šteta što Barać nije nastupio na SP-u. Imao je sjajnih rola ove jeseni.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije