NEPOZNATE PRIČE

Dossier Dijana Čuljak - Uspon i pad najmoćnije TV novinarke

\'culjak6\'
Foto: Arhiva Večernjeg lista
1/3
30.10.2011.
u 07:48

Nakon 20 godina, Dijana Čuljak i HTV formalno su se razišli sporazumnim raskidom radnog odnosa, ali u osnovi – nakon svih afera i gafova – morala je otići. Sad se otkriva da je iza nje sve samo ne besprijekorna karijera...

Godina je 2005., mjesto radnje je Rim, restoran Panteon. Dijana Čuljak Šelebaj na večeri sa suprugom i prijateljima u nekom trenutku pogleda na mobitel i ugleda 16 neodgovorenih poziva. Većina je pristigla s mobitela kolegice Ljiljane Sauche s kojom se zamijenila za dežurstvo. I onda zaboravila na dogovor. Prvi put u povijesti Hrvatske televizije te noći nisu emitirane večernje vijesti. Trebala je dobiti izvanredni otkaz, no tada joj se, kao i mnogo puta dotad, osmjehnula božica Fortuna. Mirko Galić bio je praktično na izlaznim vratima televizije. Dijanini prijatelji uspjeli su uvjeriti bijesnog ravnatelja da mu taj skandal ne treba na kraju mandata.

Šest godina kasnije, pritisak je postao prejak. “Ne želim biti kamen oko vrata televiziji koja me profesionalno odgojila”, napisala je ovih dana opraštajući se od HRT-a. Uspon, ujedno i uspinjanje društvenom ljestvicom, trajao je punih 20 godina, pad je, pak, bio strmoglav. Nije to tako zamišljala Dijana, kći jedne imućne obitelji kojoj nikada ništa nije nedostajalo. Samo moć.

Svojedobno je ispričala prijateljima kako je njezina mama Ivka, u želji da joj dijete bude rođeno u Zagrebu, u trudovima krenula na put iz rodnog Klobuka u Hercegovini, ali se Dijana požurila pa je te 1968. rođena u Karlovcu. Njezini roditelji već su godinama stanovnici Zagreba, ali ljeti se odmaraju na Viru. Upravo njihov prvi susjed s Vira, tadašnji potpredsjednik Vlade Zdravko Tomac, zaslužan je za početak Dijanine televizijske karijere.

Cijelu priču o karijeri Dijane Čuljak pročitajte u nedjeljnom tiskanom izdanju Večernjeg lista

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?