Domaljevac

Doniranim aparatima iz Njemačke spašen život dječaku

medicina
24.04.2012.
u 09:22

VRIJEDNOST
ove donirane medicinske opreme koja dolazi iz Njemačke nije manja od 70 tisuća maraka

Carsten Siebert, edukator Spasilačke službe i šef odjela Crvenog križa iz Njemačkog grada Kiela uručio je ravnatelju Doma zdravlja u Domaljevcu dr. Samir Karabegoviću vrijednu donaciju materijalnih sredstava za Dom zdravlja, mobilni defibrilator koji se može koristiti ne samo u stacionarnom vozilu, već i u ustanovi, sa stavkama i za defibrilaciju djece. Već se pokazao od životne važnosti jer je u vrijeme boravka gostiju iz Kiela aparat primijenjen u oživljavanju djeteta a značio je jedan spašeni dječji život.

- Defibrilacija je postupak koji se koristi u oživljavanju osobe u kritičnoj situaciji kada su sekunde važne, a taj aparat još nismo imali u Domu zdravlja jer je to inače skup instrument koji se ne može pronaći na tržištu za manje od 40.000 KM. Uz to dobili smo laringoskope, šine, razne vrste udlaga za slučajeve raznih vrsta prijeloma, šancove kragne, maske za kisik i puno dnevno neophodnog medicinskog materijala. Stvarna vrijednost donacije nije manja od 70.000 KM, pojašnjava nam dr. Karabegović. To nije jedini dar koji je donio Siebert. Još je jedan aparat dobrodošao domaljevačkom Domu zdravlja, kardio-tokografski aparat sa svim priključcima. - Radi se o aparatu za praćenje trudnoće, kojima se snimaju otkucaji srca djeteta u majčinoj utrobi, govori Karabegović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?